ExcellenceRhum Fiji / South Pacific SMF Vintage 2004

1 350 kr

  • Ursprung: Fiji
  • Destilleri: South Pacific
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 13 år
  • Sammansättning: Single
  • Årgång: 2004
  • Färg: Guld
  • Typ: Avec, Cask Strength
  • Alkoholhalt: 65,5%

Betyg: 77 av 100

Kategori:

Beskrivning

ExcellenceRhum släppte sin första kollektion förra året – och vi räknar med att det kommer vara något återkommande varje år – under en längre period. Vi sammanfattar alla deras släpp som ett väldigt bra och prisvärt sätt att utforska romvärlden.

ExcellenceRhum Fiji / South Pacific SMF Vintage 2004 är den första vi provar ur det andra “släppet”. Namnet är lite komplicerat, men det är egentligen bara för att det innehåller lite extra information. Det är alltså en rom från Fiji. Från destilleriet South Pacific – och den är från 2004.

Destilleriet South Pacific har bara funnits sen 1980 – och vi tycker att deras rom varierar mycket i kvalitet. Gissningsvis delvis påverkad av vilka fat den har lagrats på. Vi har provat en del äldre rom från South Pacific – och det man ändå får säga är att det blir bättre med tiden.

Men tillbaka till ExcellenceRhum Fiji 2004. Den har en guldig ganska ljus ton i glaset. När man kommer närmare så är aromen faktiskt inte så kul alls. Den väldigt styrkan på över 65% påverkar såklart, men det ursäktar inte den spritiga aromen. Det är en gummiton som vi inte är några större fans av.

Nu låter vi ju lite negativa, men upplevelsen vänder när vi kommer till smaken! Det är kryddiga välbalanserade toner, med inslag av choklad – som landar i en mycket trevlig eftersmak.

Smaken kompenserar mycket för andra brister, så vi väljer att placera in ExcellenceRhum Fiji 2004 på ett bra betyg. Med några extra poäng för att den är mycket prisvärd!

ExcellenceRhum Fiji 2004 kommer i en mycket begränsad upplaga – på bara 215 flaskor!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

, ,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”ExcellenceRhum Fiji / South Pacific SMF Vintage 2004”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.