ExcellenceRhum Guadeloupe / Bellevue SFGB 19 years

1 430 kr

  • Ursprung: Guadeloupe
  • Destilleri: Bellevue
  • Råvara: Sockerrör (Agricole)
  • Lagringstid: 19 år
  • Årgång: 1998
  • Färg: Mörk mahogny
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 59,9%

Betyg: 87 av 100

Kategori:

Beskrivning

Vi provar igenom ExcellenceRhums första kollektion – och det det är Guadeloupe / Bellevue SFGB 19 years (1998) som vi är allra mest imponerade av!

Den har en fantastisk mörk mahogny-färg, och ligger fint i glaset – även om man häller upp en lite mindre servering.

Så fort den kommer upp i glaset så sprids härliga fruktiga drag, med bränd banan som mest dominant. Att ExcellenceRhum Guadeloupe / Bellevue SFGB 19 kommer som Cask Strength gör att aromen blir extremt stark och tydlig – och allt Agricole-älskare kommer att smälta vid första intrycket!

Smaken är sen som förväntat mycket kraftfull, med supermycket karaktär. Det är fortsatt fruktighet, men nu lite piggare toner – mer mot citrus. Och över det ligger en precis lagom kraftfull bränd kryddighet!

Eftersmaken ligger kvar länge (som förväntat av en Cask Strength), och övergår från torr vanilj till en lite mer bränd ton av fat.

Hela smakupplevelsen av ExcellenceRhum Guadeloupe / Bellevue SFGB 19 är fantastisk – men krävande. Det är absolut inte en rom för alla, men det är en smaksensation som vi tror att många skulle tycka var rolig att uppleva!

Trots det ganska höga priset, så får man mycket rom för pengarna! En motsvarande rom (framför allt i Sverige) skulle kunna kosta ytterligare en tusenlapp.

ExcellenceRhum Guadeloupe / Bellevue SFGB 18 years (1998) kommer i en mycket begränsad upplaga på 251 flaskor – så det gäller att passa på!

Vi tror inte att ExcellenceRhums (första) serie kommer att bli några samlarobjekt, utan de bör köpas för att avnjutas! Hela kollektionen från ExcellenceRhum är helt rätt i tiden – med mycket fokus på tydlighet och ursprung. Att det sen är ett urval av mycket karaktärsrik rom i Cask Strength gör dem till en ännu bättre serie rom.
Vi vill ge extra beröm för den mycket tydliga beskrivningen av rommen som ExcellenceRhum har på sina flaskor. Det är verkligen framtiden för premium-rom! Så här ser den ut på just den här rommen:

Flaskbild från ExcellenceRhum.com:

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

, ,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”ExcellenceRhum Guadeloupe / Bellevue SFGB 19 years”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.