Captain Morgan Black Spiced

271 kr

  • Ursprung: Karibien
  • Färg: Mycket mörk brun med röda inslag
  • Typ av rom: Kryddad rom
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 79 av 100

Gamla betygsskalan: 8 av 10
Kategori:

Beskrivning

Vi nappade direkt när Captain Morgan släppte Captain Morgan Black Spiced för några månader sen. Och nu är det äntligen dags att prova den!

Vad var vi mest nyfikna på med Captain Morgan Black Spiced?

  • Hur mycket vågar Captain Morgan krydda sin rom? (De måste ju ändå särskilja sig ordentligt från Captain Morgan Black?)
  • Hur kommer den att stå sig att dricka rent?
  • Hur lik The Kraken Black Spiced Rum kommer den att vara?

Men nu kör vi igång med själva provningen.

Paketeringen är ganska enkel, men det är mycket små detaljer som verkligen charmar oss – framför allt på etiketten. De har lyckats få ihop “Captain Morgan”, “kryddat” och lite mer “klass” i en lätthanterad förpackning. Captain Morgan kunde säkert ha gått lös med kartonger och specialdetaljer, men nu har man istället designat en flaska är lättillgänglig, snygg, och som uppmuntrar till att slitas och användas! Innan Captain Morgan Black Spiced har vi provat väldigt många premium-rom, så vi har vant oss vid mycket tunga flaskor, så det är befriande att bära runt på en så lätt flaska som den här!

I flaskan vilar en mycket mörkt brun rom, som har fått sin färg genom lagring i brända ekfat, sen har kryddningen nog satt sina spår också! Vi inser när vi häller upp lite större mängder att Captain Morgan Black Spiced är sjukt likt Coca-Cola i färgen! På bilden nedanför är det Black Spiced i den ena och Coca-Cola i den andra!

captain-morgan-black-spiced-looks-like-coke

Aromen är trevlig och för tankarna till godis. Vi har läst på en del om hur mycket olika dofter det ska gå att hitta i Black Spiced, men vi väljer att förenkla det hela till: bränt socker, toffee och vanilj. Men ett litet inslag av svartvinbär.

Smaken är sedan överraskande len. Det är troligtvis den kraftiga sötman som gör att Black Spiced känns mycket snällare än vad som är vanligt i många rom i prisklassen. Det som dominerar i smaken är kanel, kaffe och vanilj. Precis som aromen, så går smaken i temat “godis”. Black Spiced har en väldigt snäll eftersmak, som inte bränner det minsta.

Vi blandar på enklaste möjligt sätt några drinkar med Captain Morgan Black Spiced. Men vi väljer bara att fokusera på Rom & Cola. För det är statistiskt sett det som Captain Morgan Black Spiced kommer att användas mest till, och det är faktiskt här den kommer till sin rätt!
Vad händer med en Rom & Cola som blandas till med Black Spiced då? Den får extremt tydliga vaniljdrag, som kompletteras av kanel och toffee. Det blir riktigt gott, men gillar du inte vanilj i dina drinkar så vill vi varna lite. På tal om varning, så är vi imponerade över hur starkt man kan blanda en Rom & Cola på Captain Morgan Black Spiced utan att det blir “stickigt”.

captain-morgan-black-spiced-drink-test-photo-01

Så till vår första fråga: Hur mycket vågar Captain Morgan krydda sin rom? Ganska mycket får vi nog säga. Och det görs snyggt! Risken finns alltid att det blir en “smaksatt rom”, men det har man ändå lyckats undvika i Captain Morgan Black Spiced.

Hur ska/kan man dricka Black Spiced då? Det finns inte ett helt rakt svar på det. Black Spiced är god att dricka rent. Men det är inte direkt känslan av att dricka rom man får. Men det är inte som avec som Black Spiced kommer till sin rätt, utan det är en mycket användbar drinkrom – som ger drinkarna en spännande extra godis- och vaniljtouch. Som “shot” gör den sig nog alldeles utmärkt också – men det utesluter vi hur provningen för den här gången.

Hur står sig Captain Morgan Black Spiced mot The Kraken Black Spiced? Bra tycker vi. Tyvärr hade vi inte möjligt att jämföra dem sida vid sida, då vår The Kraken är slut. De är säkerligen konkurrenter, men vi tycker ändå att de har lite olika målgrupp och användningsområden. Captain Morgan Black Spiced har lite mer kryddad-rom-för-alla-på-festen-känsla, medans The Kraken Black Spiced har mer av en kryddad-rom-för-alla-som-vill-visa-att-de-har-intresse-för-rom-känsla. (Den här paragrafen kan vara en kandidat till Årets Sämsta Förklaring.)

Vi gillar Captain Morgan och det var kul att de äntligen lanserade en ny produkt. Vi har sagt det förrut – “Kaptenen” har bra fest-känsla, som inbjuder alla att skippa den vidriga vodkan, och göra sig en söt Rom & Cola istället.

Betyget då? Det är alltid svårt att betygsätta en festlig drinkrom, men vi måste ge Captain Morgan Black Spiced ett högt betyg. Den gör precis det den ska och levererar precis det som den lovar.

captain-morgan-black-spiced-photo-01

captain-morgan-black-spiced-photo-02

captain-morgan-black-spiced-photo-04

captain-morgan-black-spiced-photo-05

captain-morgan-black-spiced-photo-06

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Captain Morgan Black Spiced”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.