Captain Morgan Black

239 kr

 • Ursprung: Jamaica
 • Färg: Väldigt väldigt mörk
 • Typ: Drinkrom
 • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 50 av 100

Andra provningen: 27 april 2013
Första provningen: 20 jan 2011

Kategori:

Beskrivning

Captain Morgan Black var en av de allra första rom som vi la upp här på RomRom.se, och nu, flera år senare är det dags för en liten uppdatering.
Men inte så mycket har ändrat sig. Captain Morgan Black är en drinkrom och ett för oss härligt varumärke! Vi gillar Captain Morgan som märke – för att det flörtar med de stora massorna – på ett roligt och charmigt sätt – precis som vi tycker att rom ska vara!

Att prata arom och findetaljer är inte rätt när det kommer till Captain Morgan Black. Vi vet att det inte är det viktiga, men vi kan väl snabbt nämna aromen och dess rena smak först. Jättesnabbt. Aromen tycker vi domineras av körsbär och nöt. Smaken är mer åt arrak och bränt socker.

Men vad Svarta Kaptenen handlar om är drinkar! Och i enklare drinkar funkar den alldeles utmärkt! Det finns massa andra mörka rom som funkar precis lika bra och bättre – men med Captain Morgan så du ju också image och en stämningshöjare. I mer romkunniga samlingar så kommer det säkert att fnysas åt Captain Morgan Black – men hur ofta är du på fester med bara romdrickare? Och för alla som vet extremt litet om rom så är Kaptenen en trygghet – du kanske till och med kommer att höra “Captain Morgan – det är en rom jag gillar”. Bit dig då i tungan, och inse att du har valt precis rätt rom för dina gäster.

Om du ska köpa en Captain Morgan så skulle vi nog ändå tipsa om att satsa på Spice Gold istället! Den har enligt oss ett lite bredare användningsområde i drinkar, medans Black passar bättre i ett enkla ”groggar”.

Captain Morgan Jamaica Rum

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

1 recension av Captain Morgan Black

 1. RomRom

  Kommentarer från gamla romlistan:

  RomRom – Som svar till Nicke.
  Vi ska verkligen göra vårt yttersta för att få till provning av CM:s övriga utbud! Men vi har ingen bra lösning på det ännu – vi får se om vi kan hitta någon i USA som kan tänka sig att skicka flaskor! :)

  Nicke
  Skulle vara skoj att läsa tester av CM’s övriga romutbud – finns ju bara 2 i Svedala, men en massa andra sorter i ex USA/Canada – kolla deras hemsida ! Skulle vilja läsa test av CM Deluxe, Private stock samt black spiced rum…

  Nicke
  Jag gillar CM som drinkrom, spiced gold om sommaren, och den mörka då det är kallare ute = mer smak.
  Spiced är mer lättdrucken (smakar mest vanilj) medan den mörka har mer ”romsmak”, dock ej någon ”finare” sådan.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.