Skip to main content

Lansering Captain Morgan Black Spiced

By 14 juni, 2013juni 1st, 2019Captain Morgan, Jamaica, Mörk rom, pressrelease

Lansering Captain Morgan Black Spiced

Vi har inte hunnit prova den ännu, men vi vill ju alltid ta chansen att sprida information om rom! Så vi publicerar (nästan) hela pressrelesen för Captain Morgan Black Spiced nu – så hoppas vi återkomma inom kort med vårt intryck av själva rommen!

UPPDATERING 2014-01-22: Här är vår provning av Captain Morgan Black Spiced

PRESSMEDDELANDE: Stockholm 31 maj, 2013:

Sverige först ut i Europa med att lansera nya Captain Morgan Black Spiced

Inspirerad av den legendariske äventyraren Captain Henry Morgans mystiska liv lanserar nu Diageo en helt ny produkt på den europeiska marknaden: Captain Morgan Black Spiced. Efter en framgångsrik lansering i USA blir nu Sverige första landet ut i Europa och från och med i morgon kan man köpa produkten på såväl krogen som Systembolaget.

Produkten blir det senaste tillskottet under det storsäljande varumärket Captain Morgan. Captain Morgan Black Spiced har en mer mogen profil, med en fylligare smak för konsumenter som söker nya smaker och dryckesalternativ. Captain Morgan Black Spiced finns att köpa på Systembolaget (artikelnummer 534-­01, pris 269 SEK) samt på utvalda barer och nattklubbar runtom i landet fr.o.m. 1 juni 2013.

Captain Morgan Black Spiced är framtagen genom att använda fin karibisk rom gjord på så kallad ”blackstrap” melass som lagrats på dubbelt svärtade ekfat och blandats med utvalda kryddor – kryddig nejlika och fin cassiabark med inslag av vanilj -­‐ för en fylligare smak. Den serveras bäst ”on the rocks” eller med ginger ale. Captain Morgan Black Spiced har en autentisk, maskulin flaska på 70 ml.
Detaljer såsom den vintageinspirerade etiketten där ingredienserna listas i handstil, detaljer av kopparfolie samt den maskulina och sofistikerade formen av flaskan signalerar att denna produkt skiljer sig från andra produkter som vi tidigare sett från Captain Morgan. När drycken lämnar flaskan, framträder en bild av Captain Henry Morgans skelett på insidan av etiketten.

Etiketten avslöjar vidare detaljerna kring den mystiska historien kopplad till Captain Henry Morgans dö i Port Royal Harbour, Jamaica, 1688. Kort efter att kaptenen avled skakades området av en jordbävning som gjorde att kaptenens kista kastades ut i det oroliga vattnen kring Port Royal Harbour. Legenden säger att Captain Henry Morgans rastlösa själ lever än idag, seglandes på Karibiens hav för att finna sina kvarlevor. Denna sägen lever idag kvar genom etiketten på Captain Morgan Black Spiced.

− Captain Henry Morgans anrika historia och arv är något som vi kommer att kommunicera mer kring detta år. Den här lanseringen passer väl in i den strategin genom att produkten hämtar inspiration från hans mystiska livsöde” säger Michael Holm, nordisk marknadsdirektör på Diageo.

− Captain Morgan Black Spiced är en produkt som riktar sig till en något mer mogen konsument. Vi rekommenderar att servera den antingen med is, eller för den som föredrar en drink – med ginger ale, is och en skiva lime, fortsätter Michael Holm.

Drink Responsibly – Captain’s Orders.

Lansering Captain Morgan Black Spiced

4 Comments

 • Jerker skriver:

  Jag tycker att denna är bättre än Kraken. Och det erkänner jag motvilligt eftersom jag har svårt att tycka om någonting som det står Captain Morgan på.

 • Jocke skriver:

  Lustigt att det inte står att det är en rom någonstans på etiketten… i pressmeddelandet använder man dessutom bara termen ”rom” på ett enda ställe och det är när man beskriver hur den tagits fram, överallt annars beskrivs den som ”drycken” eller ”produkten”.

  Jag tycker ni kan strunta i att recensera den med gott samvete, romrom är en kanonbra sida för alla som gillar rom. Produkter som inte ens själva vet vad dom är platsar inte här…

 • tom skriver:

  Varför är inte Kraken standard sortiment på systemet ???

 • Björn skriver:

  Tja, det hade väl varit för mycket om de snodde ringarna från Kraken också?

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.