Captain Morgan Spiced Gold

249 kr

 • Ursprung: Jamaica
 • Råvara: Melass
 • Lagringstid: Ej lagrad
 • Färg: Ljus guld
 • Typ: Drinkrom
 • Alkoholhalt: 35%

Betyg: 58 av 100

Kategori:

Beskrivning

Vi vill inte gräva ner oss för mycket i Captain Morgan Spiced Gold – för att det inte är en rom som man sa gräva sig ner i. Det hade varit lätta att såga Captain Morgan Spiced Gold – av många anledningar – men vi tycker om ”kaptenen”. Det är en kul och prisvärd drinkrom – som gör sig allra bäst i en rom och cola.

Den är billig – och visst – det är lite oklar kring dess ursprung och innehåll. Men den är betydligt mycket bättre än en del annan billig drinkrom. Och den skickar tydliga signaler till en fest när Captain Morgan Spiced Gold ställs fram.

I smakprofilen så är den starkt dominerad av vanilj, och i övrigt smaker den inte så mycket. Vilket kan var det man är ute efter i vissa situationer.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

1 recension av Captain Morgan Spiced Gold

 1. RomRom

  —– Kommentarer från förra versionen av romlistan —–

  Elwood Blues
  “Herregud så många pretentiösa besserwissers det finns! Att diskutera och betygsätta smak och tycke är ju dödsdömt och jag vill applådera Romrom för att ni ”vågar” sätta ett bra betyg på en så populistisk produkt! :)”

  Anders
  Som svar till tim.
  “Nu är det så att det har inget med hur den är destillerad som avgör om den får kallas för rom eller inte utan endast för att man har tillsatt samkämnen som gör att det blir en SPICED istället för en rom.
  Varsegod.”

  Poul
  “Captain Morgan Private Stock är en suverän och undervärderad rom i den högre skolan!”

  Erik
  Som svar till Martin.
  “Vad är en Fidel Castro? Låter mycket intressant!”

  Tom
  “Med cola är den ok men med vetskap om att man för futtiga 30 kronor mera kan köpa en plantation rom,så borde inte många köpa Captain Morgan på bolaget!!!
  Så betyget blir en svag 2!!!!!”

  tim
  “Captain Morgan är ett fantastiskt bra rommärke, tråkigt bara att de romer som de gör inte är släppta i europa. När det kommer till captain Morgan Spiced Gold hade jag hoppats att såpass rom-brinnande människor som driver denna sida hade veta att spiced gold INTE är en rom. Kolla upp på systembolaget i rom hyllan om ni ser den där, eller under överig/smaksattsprit.
  Det är nämligen så att C.Morgan S.P är en blandning av restproduktionen av rom och så pass dåligt destillirerad sprit att det EJ får kallas rom, men dock sockerrörs sprit som sedan färgas, och smaksätts med rom essenser (arrak och karamell)”

  Juhani
  Som svar till Daniel.
  “Antar att du inte har provat captain morgan private stock, har ni på romrom gjort det? den är riktigt bra!”

  Martin
  “Kaptenen med Cola… bah! Gör en Fidel Castro på den istället, det är fina grejer det!”

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.