A-Bay Apelviken Panama 15 Years

825 kr

  • Ursprung: Panama
  • Destilleri: Varela Hermanos
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 15 år
  • Färg: Mahogny
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 52%

Betyg: 86 av 100

Kategori:

Beskrivning

A-Bay Apelviken Panama 15 Years har sitt ursprung från Varela Hermanos – alltså samma producent som gör Ron Abuelo – så ursprungsdestillatet håller hög klass. Apelviken Panama 15 har först lagrats på destilleriet i 12 år på bourbonfat – för att sen fortsätta sin resa med tre års lagring på svenska ekfat i Varberg.

Apelviken Panama 15 ligger på kraftig 52%, vilket känns direkt i aromen. Det är en härligt kraftiga toner av vanilj, gröna äpplen och karamell. Smaken är lite mindre mild än aromen – och fat-tonerna har tagit över lite mer. Det är mindre sötma än vad man kanske är van vid i rom från Panama, men istället kommer det fram intressanta toner av tobak, bränt socker och peppar.

Det är verkligen en rom som gör sig bra själv – och i sällskap med en kopp kaffe. Den kommer passa perfekt som avec efter maten – även om du har ätit lite mer kryddstark mat.

A-Bay Apelviken Panama 15 har en uppdaterad design – som vi inte vet om den är unik för just den här buteljeringen – eller om det är det återkommande utseendet för A-Bays rom. Vi tyckte att den gamla designen var charmig, men det här känns som ett steg i rätt riktning. Vi så även bilder på Instagram på hur den färdiga flaskan ser ut också; då det eventuellt var ett förseglingsvax på den också? Snyggt såg det ut iaf! Ni kan se bilden här: https://www.instagram.com/p/CXhU335Iyec/

A-Bay Apelviken Panama 15 Years släpptes 20 december 2021 på Systembolaget – på 246 flaskor. I skrivande stund finns den fortfarande att beställa – vi misstänker att närheten till julhelgerna gjort att folk har missat att beställa den.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

,

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”A-Bay Apelviken Panama 15 Years”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.