A-Bay Rödskär

420 kr

  • Ursprung: Jamaica (och Sverige)
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 3 år på Bourbonfat, 5-11 månader på svenska ekfat
  • Årgång: 2017 (buteljering)
  • Färg: Ljus koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 46%

Betyg: 74 av 100

Kategori:

Beskrivning

A-Bay Rödskär är den tredje rommen i A-Bay:s 2017-kollektion, och man valde att avsluta med en ganska ung rom från Jamaica. Den har lagrats i 3 år i på bourbonfat, och har sedan slutlagrats på nya svenska ekfat i 5-11 månader.

A-Bay Rödskär är kanske den rom i A-Bays 2017-kollektion som vi är minst imponerade av. Den blir lite blek; och vi tycker att det är viktigt för jamaikansk rom att få vara lite aggressiv. Den svenska ekfatslagringen har rundat av smaken för mycket – men fördelen med det är att den kan vara en bra testrom för er som inte är så vana vid rom från Jamaica.

Aromen är lätt (för att vara från jamaicansk rom), men pigga toner av jäst frukt. Det finns lätta toner av vanilj och fat, men de håller sig i bakgrunden.

Övergången till smaken är väldigt rak och tydlig – precis vad man kan förvänta oss. Men sen är det själva smaken som vi är mest besvikna på. A-Bay Rödskär är (enligt oss) lite för snällt för en jamaicansk rom. Det skulle nog göra sig riktigt bra i drinkar, men det tycker vi inte att man ska använda en så unik rom som A-Bay Rödskär till.

Vi hade gärna sett A-Bay Rödskär lite starkare – men vi har förståelse för att det skulle göra stor påverkan på den redan mycket begränsade upplagan på 146 flaskor.

A-Bay Rödskär är väldigt slutsåld – så ser ni den i någon bar eller hos en vän – passa på att prova den.

Hela A-Bays 2017-kollektion håller hög kvalitet. Det är en serie som det kommer att vara ett nöje att bjuda romintresserade vänner på – då den täcker ett brett spektra av rom. Och slutlagringen på svensk ekfat gör rommen både spännande att prata om – och det ger den lite extra unik karaktär.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

,

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”A-Bay Rödskär”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.