A-Bay Funkis Beach Blend

659 kr

  • Ursprung: Belize, Jamaica (och Sverige)
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: ca 4-11 år totalt
  • Sammansättning: Blend
  • Årgång: Buteljering 2018
  • Färg: Mahogny
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 46%

Betyg: 84 av 100

Kategori: Etikett:

Beskrivning

A-Bay Funkis Beach Blend kommer i A-Bays andra släpp (2018) – och det är tydligt att självförtroendet och fantasin har höjts! Första omgången A-Bay-rom, var en bra, men ganska enkel uppställning rom. Som hade det speciella att de alla hade slutlagrats på svenska ekfat.

Det finns mycket som vi tycker är kul mer rom (vilket ni nog visste…) – men nåt som är viktigt generellt är att rom ska få vara kul! Om den vill. Och A-Bay Funkis Beach Blend är kul – blandningen är spännande – med en stor andel 10-årig rom från Belize (85%) och en mindre andel 3-årig rom från Jamaica (15%).

Den blandningen har sen lagrats i ca 10 månader på svenska ekfat – “Runarköp Heavy toasted”. Det visar också hur mycket A-Bays rom har mognat – att allt står tydligt specat på flaskan – för att undervisa drickaren vad det är i flaskan.

46% känns som en bra nivå att lägga Funkis Beach Blend på också – så att den får ordentlig karaktär – utan att förvirra huruvida den behöver spädas eller inte.

Funkis Beach Blend kommer i samma flaska som förra året – med en uppdaterad låda (som är mycket stabilare än förra årets). Den har också fått en uppdaterad etikett där mer fokus är på innehållet.

Direkt i glaset så sprider sig en fin och karismatisk arom – som tydligt domineras av den jamaicanska delen av rommen. Det är fruktiga toner med lite spår av anis. Övergången till smaken är sen lite överraskande, och det tar lite extra tid för oss att få smaken att lugna ner sig. När den väl har landat så är det lite torrare toner av choklad och ek som dominerar. Slutlagringen har rundat av Funkis Beach Blend mer än vi förväntade oss – det är mindre fat och ek än vi trodde.

Sammanfattat så gillar vi A-Bay Funkis Beach Blend. Den har mycket av det vi gillar med mindre privata buteljeringar. Den är lokal, unik, glad och god!

Ytterligare information

Betyg

Alkoholhalt

Inköp

Märke

Ursprungsland

, ,

Typ

,

Skola

Lagringstid

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”A-Bay Funkis Beach Blend”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.