A-Bay Apelviken 6+

659 kr

  • Ursprung: Panama
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 6+1 år
  • Årgång: 2011
  • Färg: Mahogny
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 46%

Betyg: 86 av 100

Kategori:

Beskrivning

A-Bays mycket små lanseringar säljer nästan alltid slut direkt – och så var även fallet för A-Bay Apelviken 6+.

A-Bay Apelviken 6+ är ursprungligen från Panama, där den lagrats i 6 år på Bourbon-fat. Därefter har den slutlagrats på svenska ekfat hos A-Bay. För er som vill nörda ner er lite, så har A-Bay Apelviken 6+ har slutlagrats på är: “Ringamåla, Runarköp och Linderum, Heavy toasted”

Apelviken 6+ har en fin mörk ton, nästan åt det röda hållet, och den gör sig fint i glaset. Vi provar A-Bay Apelviken 6+ i Per Ädels egna romglas Sakkarum  – så att vi får exakt rätt smakförutsättningar.

Aromen kommer fram snabbt – den är tydlig och klar. Det är en mjuk blandning av tropiska frukt och vanilj – utan att bli för snäll.

Smaken har också inslag av torkad frukt – nästan russin – i en fin kombination med karamell, bränt socker och vanilj. Och lite underliggande fat.

Apelviken 6+ har väldigt typiska drag av Panama-rom, men med en extra liten karaktär från de svenska ekfaten. Det är helt klart den sötaste rommen i A-Bay-serien – och tolkar vi etiketten rätt så har den fått lite tillsatt socker. (10 gram/liter är inte mycket.)

A-Bay Apelviken 6+ är mycket väl anpassad för den svenska rom-marknaden – den har sötma, karaktär och bra personlighet. En mycket god och prisvärd rom!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”A-Bay Apelviken 6+”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.