1423 SBS Trinidad 1993 The Beast

3 522 kr

  • Ursprung: Trinidad
  • Destilleri: Caroni
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Single
  • Lagringstid: 26 år
  • Årgång: 1993
  • Färg: Mörkbrun, med svarta inslag
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 50,7%

Betyg: 75 av 100

Beskrivning

1423 SBS Trinidad 1993 har fått smeknamnet “The Beast”, så det är tydligt redan från början att den kommer att vara ett… monster! Innan vi ens hade läst på om smeknamnet, så förväntade vi oss något riktigt kraftfullt. SBS Trinidad 1993 kommer från det nedlagda destilleriet Caroni i Trinidad – vilket alltid betyder kraftfull rom. Att den sen är lagrad i 26 år och har en myyyyycket mörk färg satte också förväntningarna. Prislappen på 3500 kr hjälper också till i spänningsuppbyggande

I glaset är The Beast helt galet mörk, och det är inte överraskande att det är en intensiv arom av kaffe och tjära som sprider sig i rummet. Det är också några lite märkliga syrliga inslag som kompletterar upp de ganska tunga dragen.

SBS Trinidad 1993 har en kul arom, men smaken är… för mycket. Smaken totaldomineras av bränt trä och läder. Kanske till och med bränt läder. I eftersmaken ligger det bara kvar bränt trä… mycket bränt trä!

1423 SBS Trinidad 1993 The Beast är en kul rom – och den är ett stycke historia för romnördar. Det skulle vara lätt att låta Caroni, 1993 och prislappen dra upp betyget på The Beast, men vi ska vara ärliga och säga att det här inte är någon favorit. Är du väldigt sugen på att prova det här monstret – så kan det vara en idé att gå ihop ett större gäng och dela på en flaska 4-6 cl räcker bra för att få smakupplevelsen av 1423 SBS Trinidad 1993 The Beast. Och då blir prislappen helt okej! I skrivande stund finns den fortfarande att beställa från Rombo.dk.

Totalt släpptes den i 239 flaskor, men prislappen gör nog att den kommer att finnas kvar ett tag till. Kanske… En Caroni från 1993 kan dra till sig en del samlare som är mindre priskänsliga.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

,

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”1423 SBS Trinidad 1993 The Beast”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.