1423 SBS Fiji 2002

1 849 kr

  • Ursprung: Fiji
  • Destilleri: South Pacific Distillery
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Single
  • Lagringstid: 18 år
  • Årgång: 2002
  • Färg: Koppar
  • Typ: Avec, Cask Strength
  • Alkoholhalt: 57,1%

Betyg: 71 av 100

Beskrivning

Då var det dags för mer spännande rom från 1423 – genom deras Single Barrel Selection! Den här gången är det dags för rom med ursprung från South Pacific Distillery på Fiji. 1423 SBS Fiji 2002 är en 18-årig rom som har tillbringat hela sin lagring på bourbonfat.

Rom från Fiji passar inte alla – och det är en ganska hög tröskel för att lära sig att tycka om den. Men allt ska ju inte vara lätt – och vill du ha en kul utmaning i din rom-utforskning så är SBS Fiji 2002 kanske nåt för dig.

Vi tycker att aromen domineras av gummi – med underliggande jäst frukt. Det kanske inte låter superkul, men aromen är det vi gillar bäst med SBS Fiji 2002.

Övergången till smaken är rak och tydlig. Gummi-tonerna kompletteras med gräs – och landar i ett långt avslut som domineras av ananasskal. Avslutet är lite åt det aggressiva hållet, och vi hade gärna sett att det var lite mjukare.

Vi testar att kombinera SBS Fiji 2002 med lite olika typer av choklad och kaffe för att se om det kan plocka ner de lite bittra tonerna. Men det ger ett överraskande dåligt resultat. Särskilt konstigt blev det med kaffe. Den skulle kanske gör sig bra i sällskap med en cigarr, men som icke-rökare så kan vi inte annat än gissa.

SBS Fiji 2002 är kul för den som vill drömma sig bort till Stilla Havet. Men vi tycker att det är svår rom. När vi började skriva det här så hade vi inga prisuppgifter – men i samband med publicering så har vi faktiskt hittat vad SBS Fiji 2002 kommer att kosta på Systembolaget. Så här hade vi skrivit tidigare:

“.. betyget kommer att bli väldigt beroende av prislappen – och vi tror att det kommer att bli ett ganska högt pris. Hamnar den på 1500 kronor, så är det lite mycket för de flesta. Hamnar den på 700 kronor så är det en kul rom! Men vi gissar på att den kommer att hamna någonstans mittemellan…”

Nu har vi sett priset – som är 1849 kronor – och då tror vi att SBS Fiji 2002 verkligen är avsedd för de mycket inbitna eller de som verkligen söker långlagrad rom från Fiji!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”1423 SBS Fiji 2002”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.