1423 SBS Panama 2010 Oloroso Cask Finish

899 kr

  • Ursprung: Panama
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Single
  • Lagringstid: 9 år
  • Årgång: 2010
  • Färg: Kraftig koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 54%

Betyg: 82 av 100

Beskrivning

På pappret låter ju 1423 SBS Panama 2010 Oloroso Cask Finish som en riktig publikmagnet: Panama, 9 års lagring och slutlagring på Oloroso-fat. Kommer den leva upp till förväntningarna?

Ja, vi tycker att den lever upp till våra förväntningar – även om den inte alls var som vi hade tänkt oss. Det tog två provningar för att landa i vårt omdöme av SBS Panama 2010, och den växer verkligen med tiden!

SBS Panama 2010 kommer på 54%, vilket bidrar till att aromen snabbt sprider sig när den kommer upp i glaset. Aromen är mycket (och överraskande) kraftfull! Den domineras av sherry-toner, så vi antar att det är slutlagringen på Oloroso-fat som står bakom det mesta av den kraftiga aromen.

Vid första provningen blev vi mest överraskade av smaken, men vid andra provningen så är vi lite mer förberedda. Anledningen till att den kräver lite förberedelse är att den har kraftig brända toner, nästan med inslag av tjära. Oloroso-faten som slutlagringen gjorts på måste vara ordentligt brända! Smakprofilen är verkligen ingen klassisk romprofil, men det här är ju… riktigt gott! SBS Panama 2010 passar in i den pågående trenden med rökig rom, och den lyckas balansera rökigheten på ett bra sätt.

1423 SBS Panama 2010 Oloroso Cask Finish har många speciella karaktärsdrag, och den är inte en rom för nybörjare. Men det vi gillar med den är att det trots alla roliga toner, så är det tydligt att det är en rom! Det känns som att det var ett bra val av 1423 att använda en rom från Panama för att skapa den här rommen – så att det finns mycket söta och tydliga toner av rom i den.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”1423 SBS Panama 2010 Oloroso Cask Finish”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.