Det har börjat dyka upp en del barer och restauranger med inriktning mot rom, och det vill vi ju hylla! Så vi kommer att sätta ihop en så utförlig lista som möjligt över rombarer och restauranger med stort utbud av rom.

Vi har nu valt att dela på rombarer i Sverige och rombarer i världen. Egentligen bara för att det inte ska bli så enormt mycket innehåll på sidan! Vi kommer ju inte att kunna besöka alla restauranger i världen – så ni får hjälpa till att tipsa oss!

Vi kommer ju inte att kunna besöka alla restauranger i Sverige – eller i världen – så ni får hjälpa till att tipsa oss!

Vill du tipsa? Skicka in så mycket information som möjligt om restaurangen – och gärna en bild som du har tagit själv (som vi får använda). Viktig information är så klart en ungefärlig uppskattning på hur många olika rom de har!

Så kommer vi såklart att göra vårt yttersta för att besöka alla barerna, men tills vidare så kommer vi att skriva vid varje bar/restaurang om vi själva har varit där eller inte.


Rombarer som vi har besökt:

World Wide Rumbar

Plats: Karlshamn
Besökt av RomRom: 2016
Utbud: 397 rom

World Wide Rumbar på Port Hotel i Karlshamn är helt klart värt omvägen! Se till att det är öppet bara – så hör av dig till dem i förväg.

Bilder från World Wide Rumbar

Paladar de Cuba

Plats: Stockholm
Besökt av RomRom: Ja
Utbud: ca 200 rom

Paladar de Cuba är en charmig kubansk restaurang på Tegnérgatan i Stockholm! Personalen gillar också rom, så det är öppet för sköna rom-diskussioner i baren! Läs mer om Paladar de Cuba

Sjögräs (STÄNGD!)

Plats: Stockholm
Besökt av RomRom: Ja
Antal rom: ca 200 st

Sjögräs på Södermalm i Stockholm är Sveriges rom-mecka! Det är ett helt galet utbud – i både baren och i restaurangen. Priserna är ganska höga, men det vägs upp med det enorma utbudet!

Supper Stockholm

Supper Stockholm

Plats: Stockholm
Besökt av RomRom:
 Ja
Antal rom:ca 30 st

Supper Stockholm har ett riktigt skönt utbud av rom – allt från Zacapa och Botran till ett ordentligt utbud av Bristol Classic Rum. Vi har tillbringat många sköna kvällar i baren här – med ständigt nya rom i glaset!

La Habana

La Habana

Plats: Stockholm
Besökt av RomRom: Ja
Antal rom:ca 30 st

La Habana har organiserade romprovningar, och en del bra rom i baren. Men vi gillar nog framför allt miljön och inredningen, som känns väldigt äkta. Så en god rom och en kall öl blir magiskt på La Habana. Läs mer om La Habana

Rom-baren på Åre Bageri

Åre Bageri

Plats: Åre
Besökt av RomRom: Ja
Antal rom: 20 st

Rombaren på Åre Bageri är ett fantastiskt initiativ, som vi starkt rekommenderar ett besök på.

Bistro Rigoletto

Plats: Stockholm
Besökt av RomRom: Ja
Antal rom: 25 st

Bistro Rigoletto på Kungsgatan har överraskande mycket olika rom. Bland annat hade de Ron Zacapa Limitada 2013 senast vi kollade! De har även en bra uppställning från Bristol.

Svartengrens

Svartengrens

Plats: Stockholm
Besökt av RomRom: Ja
Antal rom:ca 5 st bra rom

Vi tar med Svartengrens för att de har valt att gå på kvalitet istället för kvantitet. De har 5 rom i sin lista bland annat Gosling’s Family Reserve, Zacapa 23 och Diplomatico Reserva Exclusiva. Plus att de gör magiska drinkar med rom!


Rombarer som vi INTE har besökt, men som ni har tipsat om:

Falkenberg Strandbad

Plats: Falkenberg
Antal rom: ??

Tiki Room

Plats: Stockholm
Besökt av RomRom: Inte på länge
Antal rom: ?

Två Krögare

Plats: Malmö
Antal rom: ??

Hotell Havanna

Plats: Varberg
Antal rom: 104 – Tack Oscar för räknandet!

Mat & Destillat

Plats: Lund
Utbud: 58 rom
Tack Fredrik gör tipset!

9 Comments

 • CH skriver:

  En ny stjärna på den Svenska romhimlen har ni hos Cane Rum Society i Stockholm. Karibisk mat och hundratals olika rom från hela världen. Master classes och romprovning med jämna mellanrum.
  Ninni Kronbergs Gata 1, 171 64 Solna
  https://www.canerumsociety.com/

  • RomRom skriver:

   Ja, vi misstänker att det kan bli en av våra nya favoriter! Vi håller på att planera ett besök, men vi vill också ha en lite roligare inramning än vad 2020 bjuder på just nu. :(

 • Lina skriver:

  Hej! Hittade precis er hemsida och skulle verkligen behöva er rekommendation krig vilken Rom som är bäst för en nybörjare inom rom världen att testa först! Mvh/Lina

  • RomRom skriver:

   Hej Lina,
   Jag skulle rekommendera att du börjar med lätt och lite sötare rom. Beroende på vad du har provat innan, så skulle jag föreslå att du börjar med Plantation XO, Zacapa 23 eller Diplomatico Reserva Exclusiva. Och så kan du utforska lite mot El Dorado 12 eller Ron Roble Ultra. Och sen kanske mindre söt rom i Doorly’s XO. Sen har du en hel värld framför dig!

 • Henke skriver:

  Hej RomRom, har ni någon mailadress om man vill kontakta er?

 • Tipsat även om Tranquillo i Göteborg som verkar ha det största utbudet av rombarer i Göteborg i allfall.

 • Johan skriver:

  Färgstarkt
  En nyöppnad bar på Stora Södergatan 8 i Lund, specialiserad på rom och romdrinkar.
  Här finns rom från drygt 25 länder och det uppges finnas cirka 160 sorter, ehuru listan inte upptar dem alla. De få jag önskade utanför listan fanns åtminstone på hyllan.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.