Skip to main content

Vi har genom åren fått olika förslag på vilken bar i Sverige som har störst utbud av rom. Men när vi kom i kontakt med World Wide Rumbar på Port Hotel i Karlshamn som stoltserar med 218 rom på sina hyllor – så krävdes det inte mycket övertalning för att få oss på resande fot.

World Wide Rumbar klev även upp som kandidat till nordens bredaste rom-utbud i samband med att Rum Club Copenhagen stängde igen.

Vi passade på att åka och besöka World Wide Rumbar när de hade en av sin många rom-kvällar – den här gången med temat Sydamerika. Och det kan vara bra att lyfta fram redan nu – att World Wide Rumbar har bara öppet i samband med provningar och specialkvällar.

Vi anlände till ett vackert – men för dagen blåsigt – Karlshamn – och skyndade till Port Hotel så snabbt som möjligt. Port Hotel ligger lite utanför centrum, men på lätt gångavstånd. Vi upplevde det som ett mysigt hotell – med glada miner från alla i personalen!

Efter ett välkomnande från Svenne och Herman – de två romentusiasterna på Port Hotel, så gjorde vi oss klara för att vara med på romkvällen med temat “Sydamerika”. Första delen av provningen hölls upp i matsalen på Port Hotel, och avslutades nere i World Wide Rumbar. I samband med flytten från matsalen till rombaren fick vi på RomRom möjlighet att presentera oss lite kort, vilket var kul för oss!

world_wide_rumbar-20160929_183417Provningen var för övrigt mycket trevlig – med Herman vid rodret – och Svenne som ansvarig för de tilltugg som serverades till varje rom. Nivån på presentationen var mycket trevlig – och mycket fokus låg på att berätta om allt runt rommen – snarare än att bara prata om smaker och aromer.

 

Rombaren

World Wide Rumbar ligger på bottenvåningen på Port Hotel. På vägen ner så är det lätt att sätta förväntningarna lågt – men inne i baren så ändras allt. Det är en varmt och kompakt inredd bar – som strålar av kärlek till rom. Man har med enkla medel fått till en riktigt mysig bar som ger känslan av att kliva in i en annan värld. Den ena kortsidan är fullproppad med rom – där de verkligen har försökt att få in rom från hela världen. 218 rom ska finnas på hyllan – vilket är en mycket imponerande samling. Det är ett väldigt brett utbud – det finns inte så mycket special-rom, utan fokus har istället varit på att få in så mycket känd rom som möjligt.

world_wide_rumbar-20160929_180349En underbar detalj i World Wide Rumbar är att de bara serverar öl från romproducerande länder! Det är ju mest törstläckande lager – men det är ändå en underbar detalj – och lägger på ytterligare en nivå i upplevelsen.

world_wide_rumbar-20160929_222203

Besöka World Wide Rumbar

Tyvärr är inte World Wide Rumbar öppen varje dag. Vi hade ju gärna sett att den var öppen hela tiden – och att den lyftes fram mycket tydligare. Men att den inte är öppen jämnt är kanske också en del av charmen – att den känns lite “undercover”. Om ni vill besöka World Wide Rumbar, så rekommenderar vi att ni kontaktar dem – eller letar mer information på deras Facebook-sida.

Vi har så klart lagt till World Wide Rumbar i vår lista över rombarer – och det ska bli spännande att se om det är någon bar i Sverige eller i Norden som vill påstå att de har större utbud än World Wide Rumbars 218 rom!

Vi har lagt upp mer bilder från World Wide Rumbar här!

world_wide_rumbar-20160929_180400

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.