Skip to main content

Pusser’s Navy Rum 15 years

By 13 oktober, 2011februari 12th, 2012Brittiska Jungfruöarna, Mörk rom, Pusser's
Pusser’s Navy Rum 15 yearsPusser’s Navy Rum har lång tradition inom den brittiska flottan. I över 300 år sedan blev sjömännen tilldelade en daglig dos av skeppets ”purser” (Som sen blev till ordet ”pusser”, som sen blev till ”Pusser’s”). Den dagliga dosen bestod av en pint (drygt 47cl) per dag. Inför strid två pints och efter en seger två pints! Nog med historia!
Vi kommer att hålla det hela mycket mycket kort: Pusser’s Navy Rum 15 är ingen höjdare. Doften är skarp och frän. Likaså smaken. Den smakar nästan kemiskt, och väldigt starkt av trä. Detta är ingen rom som du behöver ha hemma om du inte vill imponera på någon anglofil.
Betyg: 2 av 10
Ursprung: Brittiska Jungfruöarna
Alkoholhalt: 40%
Pris: Ungefär £40 – finns framför allt att köpa i just Storbritannien.
Paketeringen av Pusser’s Navy Rum 15-årig är väl egentligen ingen katastrof – den ser så där lagom brittisk och stel ut – men det ska den väl göra också?

2 Comments

  • Johan skriver:

    Jag håller verkligen inte med om den bedömning som gjorts här. Den valiga Pusser’s tycker jag är utmärkt och denna (Nelsons Blood) tycker jag är fantastisk. Men visst letar man efter en rom som smakar sockerkulör och tillsatt vanilj så blir det naturligtvis fel.

    • RomRom skriver:

      Hej Johan! Smaken är som baken – vi var rörande överens om att den smakade gammalt kemilabb! Men får vi chansen att prova den igen, så ska vi verkligen försöka hitta charmen med den!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.