Skip to main content

Destilleri Trois Rivières, Martinique

By 13 oktober, 2011maj 30th, 2019destilleri, romprovning, Trois Rivières

Destilleri Trois Rivières, Martinique
På Martinique så är Trois Rivièresfaktiskt en av destillerierna man ser mest av i marknadsföringen – på restauranger och på billboards. Varför? Antagligen för att Trois Rivières destilleri är ganska grönt och fint – men framförallt för att de har en gammal väderkvarn. För i övrigt har de sett sina bästa dagar. Destilleriet är inte aktivt längre, utan det är idag bara ett museum. Och en turistfälla? Ja, lite, men å andra sidan så är det en ganska smal målgrupp, så vi pratar inte enorma busslaster med japaner och ryssar. Men vi är inte själva på plats iaf.

Destilleri Trois Rivières, Martinique

Själva provningen av rom på Trois Rivières är ganska oproffsig, och är mer en del av butiken än en faktisk presentation. Det är en enkel bar där man får små smakprov upphälda i plastglas. Lite trist – MEN – det hade inte spelat någon roll om provningen hade gjorts av Elvis och rommen hade serverats i kristallglas från Versaille – rommen från Trois Rivières får klart underkänt! Men det är klart att kristallglas och Elvis hade gjort det till en mer oförglömlig provning.

Destilleri Trois Rivières, Martinique

När vi åker därifrån köper vi ändå med oss en Trois Rivières 1999 – dyr och äcklig. Vi gick i turistfällan – så nu behöver inte du göra det. Ett kul sidospår är att personalen inte lyckades få tag i en taxi, så vi fick skjuts hem till hotellet av tjejen som stod i kassan i butiken. Hon stängde helt enkelt ner stället, låste och skjutsade hem oss! Om ändå rommen var lika bra som servicen!

Destilleri Trois Rivières, Martinique

Vi provar två mörka rom på Trois Rivières i Martinique, som du kan läsa mer om här:
Trois Rivières 1999
Trois Rivières 5-årig

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.