Skip to main content

Vi kommer att återkomma med information från premiären av nya Angostura 1787, men vi lägger upp pressreleasen här direkt – så att ni slipper vänta på oss!

Nyhet på romhyllan – Angostura 1787®

Nu lanseras Angostura 1787, en 15-årig rom i super premium-segmentet. Det är en välbalanserad rom som du med fördel dricker som den är. Förvänta dig en fyllig smak med en hint av torkade plommon och söta ektoner tillsammans med en touch av knäck.

Finns på Systembolagets beställningssortiment från 3 oktober, no 86119-01. Pris 769 kr.

– Vår rom är 100 % Trinidadian, gjorda på vårt destilleri här på Trinidad av melass från sockerrör som växer här på ön, säger Master Destiller John George.

Varför 1787?

Med Angostura 1787 uppmärksammas det första sockerplantaget på Trinidad, berömda Lapeyrouse. Det grundades just 1787 och var början på Karibiens sockerrevolution och startskottet för Trinidads fantastiska romproduktion.

House of Angostura

För många är Angostura lika med den utpräglade cocktailingrediensen Angostura Bitter. Men på 70-talet expanderade House of Angostura och köpte ett destilleri på Trinidad med långa anor av romproduktion. I dag är House of Angostura öns enda romdestilleri med ett sortiment som inkluderar Angostura 7 år, Angostura 1919 och Angostura 1824 samt nyheten Angostura 1787.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.