Skip to main content

Plantation släpper nu sina Single Cask 2020 – och vi lägger upp pressreleasen (nästan) i sin helhet. Länkar till släppet är inte klara på Systembolaget ännu – vi ska försöka komma ihåg att uppdatera när det är klart.

”Romproducenten Plantation Rum lanserar nu fyra limiterade Single Cask i Sverige. Romsorterna har dubbellagrats på bourbon- och cognacsfat för att sedan slutlagras på ett enskilt, unikt fat. Samtliga fyra Single Cask lanseras exklusivt på Systembolaget den 15 oktober.

Genom att utforska både historiska och nya metoder lyfter Plantation Rum ständigt rommens mångsidighet, tradition och ursprung. Rommen får sin smak, finess och struktur genom dubbellagring på både bourbon- och cognacsfat. I höst släpper Plantation fyra Single Cask i Sverige som alla slutlagrats en tredje gång på specifika, utvalda fat som ger dem en unik stil.

De fyra romsorterna som presenteras är lagrade fat från champagne, whisky och cognac. Samtliga samarbeten genomförs med noga utvalda destillerier och producenter i världen. Bland dessa finns bland annat New York Destilling Company och Kilchoman Distillery.

Respektive Single Cask är limiterad och säljs under en begränsad period. Samtliga romsorterna har säljstart den 15 oktober 2020 på Systembolagets webbsläpp.”

Här är de fyra Single Cask som ingår i webbsläppet på Systembolaget – vi kommer att lägga upp mer information löpande.

  • Plantation Single Cask Jamaica 1996 Clarendon ITP & HJC New York Distilling Company rye whiskey cask
  • Plantation Single Cask Panama 2007 Champagne cask
  • Plantation Single Cask Fiji 2009 Kilchoman peated cask
  • Plantation Single Cask Jamaica 2000 Clarendon MBK Borderie XO cask
Plantation Single Cask Jamaica 1996 Clarendon ITP & HJC New York Distilling Company rye whiskey cask
Plantation Single Cask Fiji 2009 Kilchoman peated cask
Plantation Single Cask Panama 2007 Champagne cask
Plantation Single Cask Jamaica 2000 Clarendon MBK Borderie XO cask

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.