Flor de Caña Grand Reserve 7

294 kr

  • Ursprung: Nicaragua
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: upp till 7 år
  • Sammansättning: Blend
  • Färg: Mahogny
  • Typ av rom: Drinkrom
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 65 av 100

Kategori:

När vi provar Flor de Caña Grand Reserve 7 är det omöjligt att bortse från den storm som det har varit kring sockerproduktion i Nicaragua de senaste åren. Så det här kommer troligtvis inte att bli en helt rättvis bedömning.

Flor de Caña Grand Reserve 7 har en mycket mörk färg för sin ålder, och den gör sig fint i glaset. Vi kan inte låta bli att misstänka att det har tillsatts litefärgande ämnen i den. Den är lite oljig, men inte mer än att det ser trevligt ut.

Aromen är lite nötig och knäckig, med ganska runda toner för en 7-åring. Det går sen trevligt över i en vaniljdominerad smak. Som visserligen är lite rivig, med lite vassa spritga kanter – men det kan man ändå förvänta sig av en sån här typ av rom.

Det är på eftersmaken som Flor de Caña Grand Reserve 7 presterar sämst. Det är lite för kantigt och spritigt, och det är här som vi plockar bort den från avec-listan och lägger den enbart i drinkrom-listan. Vi testar den med några enklare drinkar, och då funkar den alldeles utmärkt – precis som förväntat av en välproducerad modern rom.

Ska man då köpa Flor de Caña Grand Reserve 7? Den är mycket prisvärd för 215 DKK från Rombo.dk – men innan du köper – läs på om de skandaler som har varit kring sockerproduktionen i Nicaragua. Vi väljer att inte kommentera för mycket här och nu, då vi inte har satt oss in i Flor de Cañas roll helt och hållet. Men vi höjer en varningsflagga.

flor-de-cana-grande-reserve-7-photo01

Mer information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Flor de Caña Grand Reserve 7”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.