Skip to main content

Romskola med Ian Burrell – på Birkas romkryssning mars 2017

För er som inte vet vem Ian Burrell är – så vill vi börja med att trycka på vilken stor grej det är att han är med på Birkas romkryssningar. Det finns många stora namn inom romvärlden, men många är Master Blenders osv för specifika märken. Ian Burrell representerar däremot hela branschen – och är enligt oss det största namnet i romvärlden idag.
(Vi ska se till att återkomma med ett reportage om Ian, det finns mycket kul att fråga och berätta.)

Vi räknade inte med så mycket nyheter på provningen, men vi kunde inte stå emot att anmäla oss till den ändå. Och precis som väntat så var det härlig stämning i “klassen”, trots att det var en ganska stor grupp. Ian såg till att involvera publiken, och de som var lite överförfriskade fick vara delaktiga i Ians hårda hackande av Vodka – vilket vi tycker är helt rätt!

Det här var faktiskt vår första provning med Ian där han inte har representerat någon speciell rom – eller någon speciell inriktning. Och det var intressant att höra hans bild av hur man ska kunna hitta ett klassificeringssystem i den väldigt breda – och i vissa fall oreglerade – romvärlden. En bra regel att hålla sig oavsett är “Drick det du tycker om, men var medveten om vad du betalar för”.

Men vi kommer ganska snabbt in på provningen – då vi hade en uppställning med åtta (!) rom!
Uppställningen var:

  1. Appleton Estate Rare Blend
  2. Saint James Cuvée 1765
  3. Rhum J.M. XO
  4. English Harbour 5-årig
  5. Zacapa 23
  6. Angostura 1787
  7. El Dorado 15
  8. Diplomatico Reserva Exclusiva

Det var ett bra spektrum av rom – där inget upplevdes som för svårt för publiken. Och det är enligt oss en riktigt bra uppställning rom – många av dem är favoriter för oss!

Stämningen efter provningen är ju så klart ännu bättre än vid starten, och för oss var det en perfekt start på resan och mässan.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.