Rhum J.M. XO

628 kr

 • Ursprung: Martinique
 • Destilleri: Distillerie J.M.
 • Råvara: Sockerrör (Agricole)
 • Lagringstid: 6 år
 • Färg: Mahogny
 • Typ av rom: Avec
 • Alkoholhalt: 45%

Betyg: 89 av 100

Kategori:

Beskrivning

Franska rom har inte helt hittat sin position i Sverige ännu. Men vi känner att intresset växer kraftigt – vilket gör det extra kul att tipsa om en mycket bra Agricole. Rhum J.M. XO är en av våra absoluta favoriter – och Rhum J.M. XO är ett om-du-ska-en-enda-tips; alltså om du ska ha en Agricole-rom hemma så tycker vi att J.M. XO är en mycket bra kandidat.

Rhum J.M. XO kommer i en mycket charmig flaska och paketering, som känns rätt för en klassisk Martinique-rom. (Flaskan är ett grymt snyggt tillskott i romsamlingen!)

I glaset så är Rhum J.M. XO en rom som inte behöver någon tid att mogna. Direkt när den kommer upp i glaset så sprider det sig fina fruktiga och kryddiga toner.

Övergången till smaken är perfekt balanserad, och i smaken är det samma drag som i aromen, men med lite mer inslag av fat och stram vanilj.

J.M. XO lämnar en precis lagom kraftig kick på slutet – mildare än många andra liknande rom.

Rhum J.M. XO är en mycket bra – och prisvärd rom. Och vill du börja utforska Agricole-rom, så är den ett bra startpunkt.

Ytterligare information

Betyg

Alkoholhalt

Inköp

Märke

Sötma

Ursprungsland

Typ

Destilleri

Skola

Lagringstid

1 recension av Rhum J.M. XO

 1. RomRom

  Kommentarer från förra sidan:

  Stefan Persson skriver: 4 juni, 2018 kl. 21:22
  Nu har turen kommit till J.M. XO på min Agricole vandring. Förstår vad ni menar med att detta är en bra instegs”rhum”, den är inte alls lika kraftfull som HSE XO eller den den nioåriga ReimonenQ, men alltihop finns där men i mildare ton. Man förnimmer att antal kryddor bl a peppar och kanel. Den doftar lite salvia tycker jag, men anis smaken är väldigt svag jämfört med de ovan nämnda. Sedan finns det mycket eksmak. En trevlig bekantskap och ett bra insteg till Agricole världen om man inte vill satsa på de dyrare sorterna från Clement, Depaz mfl.
  Jag har en annan J.M. XO också som är på 47% och är från 2002. Är det någon som vet om det bara är en tidigare version eller ???

  Cristian skriver: 16 juni, 2017 kl. 09:06
  628 kr för en 6-årig rom?
  Nääää…
  RomRom skriver: 5 augusti, 2017 kl. 18:45
  Stirra dig inte blind på år/ålder. :) JM XO är en ”fransk” rom och följer andra regelverk än många andra rom. 6 år innebär verkligen 6 år för den här typen av rom; och igen – det är inte så viktigt egentligen! :)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.