Tres Hombres 2016 Edition 14 Marie Galante

899 kr

  • Ursprung: Marie Galante, Guadeloupe
  • Destilleri: Bielle
  • Råvara: Sockerrör (Agricole)
  • Lagringstid: 8 år
  • Sammansättning: Single
  • Årgång: 2016
  • Färg: Vacker guldig ton
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 44%

Betyg: 88 av 100

Kategori:

Beskrivning

Tres Hombres 2016 Edition 14 Marie Galante är Tres Hombres första regelrätta franska agricole. Vi tycker att det är väldigt kul att de har lagt till det i sin produktserie – även om det säkerligen inte kommer att falla alla Tres Hombres-fantaster i smaken. Men nu är det bara frågan om vi tycker att det är en bra rom? Vi har en liten förkärlek till agricole-rom från Guadelope – så det känns lovande.

Vi MÅSTE ju lägga till att ni måste göra en sökning på Marie Galante. Marie Galante (eller Marie-Galante) är en ö som tillhör Guadeloupe – och på bilderna ser den helt magiskt “äkta”ut. Vi lägger in en film från destilleriet – som är på franska, men den ger en så mysig känsla så det spelar inte så stor roll om man förstår franska eller inte:

Tres Hombres 2016 Edition 14 Marie Galante har samma nya, men klassiska flaska som resten av sina Tres Hombres 2016-syskon – och har blivit prydd med en etikett i gul-grönt.

När vi häller upp det första provet av Tres Hombres 2016 Edition 14 så sprider det sig leenden i rummet. Oj, vilken doft som sprider sig från glasen. Det är varma toner av vanilj och exotisk frukt. Det är verkligen en superfin arom – som bjuder på precis det man vill ha i en agricole.

Smakresan är sen supertypisk för en bra agricole. För just Tres Hombres 2016 Edition 14 Marie Galante så skulle vi säga att det allra bästa egenskaperna ligger i början och slutet. Den börjar fruktigt och lent, och avslutar i en bra och ganska lång eftersmak. Exotisk frukt och körsbär jobbar tillsammans med fatkaraktären.

Vi testar även Tres Hombres 2016 Edition 14 Marie Galante med choklad – och den funkar mycket bra tillsammans med en 55-procentig choklad med lite flingsalt i. Vi föreställer oss att den skulle funka mycket bra med en tryffel också!

Vi har sett på många sajter att Captain’s Choice av Tres Hombres 2016 Edition 14 Marie Galante är slutsåld. Det förstår vi verkligen – och vi kommer nu att försöka jaga en Captain’s Choice att ha i våra arkiv!

tres-hombres-2016-edition-14-photo02tres-hombres-2016-edition-14-photo01tres-hombres-2016-edition-14-photo03tres-hombres-2016-edition-14-photo05

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Tres Hombres 2016 Edition 14 Marie Galante”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.