Träkumla Altissima Pistage

251 kr

  • Ursprung: Sverige
  • Färg: Vit
  • Typ av rom: Smaksatt drinkrom
  • Alkoholhalt: 32%

Betyg: 63 av 100

Gamla betygsskalan: 6 av 10
Kategori:

Beskrivning

Träkumla Altissima Pistage var en av de produkter som Träkumla började med vid starten, tillsammans med Altissima Bigarrå.

Smaksättningen är med pistageolja, vilket ger en extremt tydlig arom, men även sätter en lite extra oljighet i rommen. Så den kladdar ovanligt mycket på glaset för att vara en vit rom.
Om vi ska passa på att prata lite mer om det som möter ögat – så kommer Träkumla Altissima Pistage i Träkumlas större (75cl) flaska som är en klassisk… spritflaska. Det är kanske lite tråkigt, men det är tydligen ett paketeringsval som gjordes redan vid uppstarten.

Pistagen i aromen är jättekraftig – så det säger sig självt – gillar du inte pistage så kommer du att hata Altissima Pistage. Över i smaken så är det lite mer söta nöt-toner som lutar ända mot mandelmassa. Som möter den torra vita rena rommen på ett fint sätt.

Altissima Pistage är ju inget du dricker rent. Vi kan tänka oss att det finns massor med spännande kombinationer av drinkar som den skulle passa bra i, men tipset vi får på plats är att blanda den med tropiska juice – gärna med mycket ananas. Det ska tydligen ge en löjligt god drink – som med sin enkelhet funkar bra som till exempel bål.

Altissima Pistage är ordentligt smaksatt, och det är ett kul val av smak! Vi ger den ett extra litet uppsving på betygsskalan för att den är svensk. Vi skulle egentligen se att de anspelade på det ännu mer än vad de gör idag.

trakumla-altissima-pistage-photo03

På alla produkter från Träkumla, så får vi slänga in att enligt den (oreglerade) rom-industrin, så uppfyller inte produktionen kraven för att vara en “rom”. Varför? En rom ska egentligen vara producerad av en produkt eller biprodukt från sockerrör. Och Träkumla har sitt ursprung från sockerbetor. Och så ska det egentlige vara över 35% alkoholhalt, vilket all Träkumlas produkter inte kommer upp i heller.
Men vi vill vara patriotiska, och väljer utan problem att kalla Träkumlas produkter för rom! I värsta fall kanske det kan vara en idé att kalla det för “råmm”?

trakumla-altissima-pistage-photo04

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

, ,

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Träkumla Altissima Pistage”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.