Träkumla Altissima Bigarrå

251 kr

  • Ursprung: Sverige
  • Färg: Vit
  • Typ av rom: Smaksatt drinkrom
  • Alkoholhalt: 32%

Betyg: 68 av 100

Gamla betygsskalan: 6 av 10
Kategori:

Beskrivning

Träkumla Altissima Bigarrå är Träkumlas andra rom – efter Altissima Pistage.

Altissima Bigarrå kommer precis som sitt syskon Altissima Pistage, i Träkumlas större (75cl) flaska som är en “vanlig spritflaska”. Det är kanske lite tråkigt, men det är tydligen ett paketeringsval som gjordes redan vid uppstarten.

Altissima Bigarrå är en helt vit, olagrad rom, som är smaksatt med extrakt av bigarrå. Den är gjord på sockerbetor, inte melass – så den blir en typ av Agricole. Eller i alla fall en beta-agricole?

Bigarrån kommer mest igenom i aromen egentligen. Smaken är sen mycket subtil och ren. Lite åt det torra hållet. En stor faktor i att den är så snäll, är ju såklart att den bara är på 32%.

Vi provar bara Altissima Bigarrå ren, men den ska tydligen vara mycket lämplig att blanda med cola, vilket vi faktiskt kan föreställa oss. De fina körsbärstonerna är trots allt något som många kryddade rom siktar mot – för att det ger en spännande Cuba Libre.

Träkumla Altissima Bigarrå finns att beställa på Systembolaget för prisvärda 251 kronor. Vi ser det absolut som ett kul alternativ till drinkbordet på en fest. Särskillt om det är något form av tema som kan väva in Gotland eller körsbär.

trakumla-altissima-bigarra-photo01

På alla produkter från Träkumla, så får vi slänga in att enligt den (oreglerade) rom-industrin, så uppfyller inte produktionen kraven för att vara en “rom”. Varför? En rom ska egentligen vara producerad av en produkt eller biprodukt från sockerrör. Och Träkumla har sitt ursprung från sockerbetor. Och så ska det egentlige vara över 35% alkoholhalt, vilket all Träkumlas produkter inte kommer upp i heller.
Men vi vill vara patriotiska, och väljer utan problem att kalla Träkumlas produkter för rom! I värsta fall kanske det kan vara en idé att kalla det för “råmm”?

trakumla-altissima-bigarra-photo02

trakumla-altissima-bigarra-photo03

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

, ,

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Träkumla Altissima Bigarrå”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.