Ron Esclavo XO Cask Special Swedish Edition – Cognac Cask Finish

899 kr

  • Ursprung: Dominikanska Republiken
  • Destilleri: Oliver & Oliver
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: Upp till 23 år Solera
  • Färg: Mycket mörk mahogny
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 66%

Betyg: 86 av 100

Kategori:

Beskrivning

Ron Esclavo XO Cask Special Swedish Edition är Ron Esclavo XO Cask – slutlagrad på cognacfat. Den kom i en mycket begränsad upplaga – så vi hann inte annat än att få tag i ett prov. Vi har sett från en del av er att den begränsade upplagan har hamnat i varma händer i alla fall.

Vi kommer inte att göra någon större utläggning om Ron Esclavo XO Cask Special Swedish Edition, och fokusera på våra intryck istället.

I glaset så har den mycket mörk mahogny-ton, nästan åt det bruna hållet. Den rör sig ganska tungt i glaset – och ni som har erfarenhet av vanliga Esclavo XO Cask vet att den har en väldigt sötma. Och så är ju fallet för Swedish edition också.

Sötman och dess kraftiga 66% gör att aromen sprider sig direkt i glaset. Den har enormt mycket vanilj – och om du låter den torka in i glaset så är det nästan en helt ren vaniljstångsdoft som ligger kvar.

I smaken är det sen lite mindre vanilj, och mer blandade pigga karaktärsdrag. Cognac-faten har satt tydligt avtryck, och det är mycket inslag av bränt socker. Avslutet är lagom långt – och drar ännu mer åt det brända och peppriga hållet.

Ron Esclavo XO Cask Special Swedish Edition är – precis som sitt original – en jättekul rom. Den är extremt söt – vilket gör att den till och med kan stå upp mot en söt dessert – som glass till exempel.

Vi sätter ett lite lägre betyg än på vanliga Ron Esclavo XO Cask, för att vi helt enkelt inte tycker att Swedish Edition är värt det extra besväret att jaga ikapp. (Jämför med vanliga XO Cask alltså.)

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ron Esclavo XO Cask Special Swedish Edition – Cognac Cask Finish”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.