Ron Dean

650 kr

  • Ursprung: Bahamas (och lite Tyskland)
  • Lagringstid: 8 år och 3,5 månad
  • Årgång: 2013
  • Färg: Vinröd
  • Typ av rom: Premium drinkrom
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 75 av 100

Gamla betygsskalan: 7 av 10
Kategorier: ,

Beskrivning

“Ron Dean, det har jag aldrig hört talas om!” säger ni kanske? Det är inte så konstigt, för det är egentligen inte ett nytt rom-märke. “Nähä, vad är det då? Det låter ju som ett nytt märke!”.

Jo, Ron Dean är ett sammarbete mellan Bacardi och en klubb i Berlin som heter just Dean. Ron Dean är gjord enbart för klubben, och som grund har den Bacardi 8 – både i rom och i paketering.

Vad är skillnaden då från Bacardi 8? Ron Dean låter rommen lågras ytterligare i 3,5 månader i portvinstunnor, vilket går att se mycket tydligt på färgen!

Ron Dean

Ron Dean är väldigt vinröd i färgen, och det ser nästan lite märkligt ut att se den färgen i en Bacardi 8-flaska! För det är tydligt att det är Bacardis flaska; som har pryts med en ny etikett. (Och det är inget man direkt försöker dölja heller – Bacardis logo är på flaskan

Aromen är mjuk och söt, med väldigt mycket drag av druvor och söta frukter. Inte helt överraskande.

Smaken är sen överraskande opåverkad av portvinsfatlagringen. Vi jämför den inte med Bacardi 8 vid tillfället, men lite sötare är den nog? Men den har fortfarande en ordentlig kick på slutet som hindrar den från att bli allt för sliskig.

Vi gillar ju Bacardi 8. Så en Bacardi 8 med lite extra färg och sötma? Jo, men det funkar bra!

Ron Dean kommer ju såklart som Limited Edition. MEN… kan vi misstänka att det här är början på ett nytt ”erbjudande” från Bacardi? Att klä om Bacardi 8 till utvalda klubbar, restauranger och barer?  (Det kanske redan görs? Det här är i alla fall första gången vi ser det!) Vi får väl se!

Ron DeanRon DeanRon Dean

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

,

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

, ,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ron Dean”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.