Bacardi 8

399 kr

  • Ursprung: Puerto Rico
  • Lagringstid: 8-16 år
  • Färg: Brons
  • Typ av rom: Allsidig
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 84 av 100

Kategori:

Beskrivning

Första gången vi provade Bacardi 8 hade vi faktiskt ganska låga förväntningar, men blev positivt överraskade. Så det var intressant nu när vi skulle prova den igen, för att se om vi hade samma fina upplevelse.

Till det yttre så är Bacardi 8 riktigt snygg och välformad! Flaskan hade gärna kunna vara lite kraftigare glas, men i utbyte så blir den istället väldigt slank – till och med på 1-litersflaska! Färgen är fint mellanmörk, precis som man vill att en medellagad rom ska vara!

bacardi-8-photo03-2015

Bacardi 8 har en ganska söt arom med  drag av vanilj. Med det som dominerar aromen är russin och plommon. Den är verkligen lättomtyckt, och riktar sig ju helt klart mot en bred publik!

Smaken följer sen aromen ganska väl! Den har fortfarande inslagen av vanilj, men det är smöriga drag av knäck och kola som tar över. Det finns några små spår av fat också, men inte så mycket.

Bacardi 8 kan användas till drinkar, men i motsats med många andra “amerikanska rom” så funkar den alldeles utmärkt att dricka rent! Så om du är på en restaurang med lite tråkigt utbud av avec-rom, så är det ju inte omöjligt att Bacardi 8 finns bland drinkrommen. Och då kan vi absolut rekommendera den till kaffet!

Köptips? Ja, absolut – och vi kan förställa oss att Bacardi 8 går att hitta riktigt billigt på flygplatser och på båtar! Men 399 kr på Systembolaget är inte så pjåkigt heller!

bacardi-8-photo04-2015

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

, ,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Bacardi 8”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.