Ron Barceló Imperial

3 kundrecensioner

399 kr

 • Ursprung: Dominikanska Republiken
 • Råvara: Sockerrör
 • Sammansättning: Blend
 • Lagringstid: 6-10 år
 • Färg: Mahogny
 • Typ: Avec
 • Alkoholhalt: 38%

Betyg: 82 av 100

Först betygsättningen: 13 november 2012
Uppdaterad betygsättning: 24 december 2018

Kategori: Etikett:

Beskrivning

Vi passar på att uppdatera vårt betyg på Ron Barceló Imperial – när den dök upp som prov nummer 24 i 24 Rums 2018.

Ron Barceló Imperial har varit med oss länge – och vi står fortfarande på oss om att den är en av de allra mest prisvärda rom du kan köpa på Systembolaget idag. Den finns ofta tillgänglig på hyllorna också – vilket gör den ännu mer av ett köptips.

Imperial är en blend av rom som har lagrats i 6-10 år på medelbrända bourbon-fat. Den har gett den väldigt tydlig vanilj i både arom och smak. Imperial är väldigt mörk i tonen, vilket gör den vacker i glaset.

Den mycket trevliga aromen har vanilj och karamell som dominerar, med inslag av torkad frukt. Övergången till smaken bjuder in lite bränt socker också. Imperial är ordentligt söt, men vi tycker att den undviker att bli sliskig. Aromen känns som Imperials största styrka.

Ron Barceló Imperial gör sig superbra till kaffe – men vi upplever att den faktiskt funkar lite sämre i sällskap med ljus öl. Lite märkligt, men vi provade vid två tillfällen.

Imperial ligger näst högst i Ron Barcelós utbud, men är fortfarande en mycket billig rom! Den skulle verkligen kunna hamna i vår kategori “bra prisvärd nybörjarrom”. (Vi har inte någon sådan kategori idag, men om vi hade haft en så hade Ron Barceló Imperial platsat.)

Är Ron Barceló Imperial ett bra köptips? Ja! Vi skruvar upp betyget ytterligare lite tack vare det fina prisläget. (Även om den har gått upp lite de senaste åren.)

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

3 recensioner av Ron Barceló Imperial

 1. Henke

  När man letar utlåtande om Barcelò Imperial så ser jag förhållandevis många ”näsor i vädret” om den. Den är förvisso inte särskilt komplex eller utstickande men i förhållande till priset så får man mycket för pengarna. En utmärkt vardagsrom som även passar till cigarrer i det mildare utvalet

 2. RomRom

  Kommentarer från gamla romlistan:

  kim karlsson:
  16 september, 2014 kl. 19:20
  Hej jag är ny här på sidan säger bara jätte bra sida. Har sj köpt nyligen ron zacapa xo och ron barcelo imperial premium blend.ska bli skoj att smaka dom.

  ——
  Nils:
  22 juni, 2014 kl. 22:05
  Verkar vara nytt pris på bolaget – 355kr.

  ——
  Magnus:
  27 april, 2014 kl. 20:12
  Visst håller ni till i Stockholmstrakten? Jag skulle kunna erbjuda er att prova Barcélo Premium Blend om intresse finns. Ett bidrag till ert fantastiska arbete med att lyfta fram rom som ett värdigt alternativ till whisky och konjak etc.

  ——
  RomRom:
  27 april, 2014 kl. 20:27
  Hej Magnus,
  Stockholm stämmer bra, och det skulle ju vara jättespännande! Du kan väl skicka ett mail till contact@romrom.se – så kan vi diskutera det där!

  Daniel:
  14 november, 2012 kl. 21:31
  Imperial Premium Blend 30 Aniversario är ruskigt bra enligt mig.
  Den snyggaste flaskan jag har i min ägo. Och något som är riktigt ovanligt är att den såldes för betydligt lägre pris på Systembolaget än ute i europa (halva priset ca)
  Den versionen är slutlagrad på Château d’Yquem-fat

  ——
  Erik:
  14 november, 2012 kl. 08:46
  Kände när jag provade Gran Anejon att jag inte förstod riktigt vad jag skulle ha den till. Visserligen var det nog den billigaste spritdrycken jag någonsin kunnat dricka rent utan att det tog emot, men den var ju ingen smakupplevelse direkt. I drinkar blev den nästan lite för söt, tyckte jag. Jag har sen dess tittat lite på Imperial men inte riktigt vetat vad jag skulle förvänta mig. Kanske får ge den ett test i alla fall. :)

  ——
  RomRom:
  14 november, 2012 kl. 09:22
  Vi håller med Erik – Gran Anejon är verkligen överraskande drickbar! Vi tycker att den funkar bra i drinkar om man inte har så söta andra ingredienser! Den blir nästan för mycket i en Cuba Libre, men passar bra i t.ex. Dark & Stormy – om man har några stänk Angostura Bitter och lite extra lime!

 3. Thomas

  Väldigt prisvärd och bra rese-rom! :)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.