Barceló Imperial Porto Cask

499 kr

 • Ursprung: Dominikanska Republiken
 • Destilleri: Ron Barceló S.R.L. Barceló
 • Råvara: Färska sockerrör
 • Sammansättning: Blend
 • Lagringstid: Minst 7 år
  6-10 år på amerikanska ekfat
  Slutlagring på Tawny 10 portvinsfat i 12 månader
 • Färg: Mahogny
 • Typ: Avec
 • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 85 av 100

Kategori:

Beskrivning

Det är kul med ny rom även från de stora producenterna – och Barceló är ju en av de allra största. Barceló Imperial Porto Cask är – som namnet avslöjar en Barceló Imperial som slutlagrats på portvinsfat. Mer specifikt så har den slutlagrats i 12 månader på Tawny 10 portvinsfat.

Det är inte första specialbuteljeringen av Barceló Imperial, så vi har börjat vänja oss vid deras lite lustiga och otympliga flaska. Den är fin, men lite klumpig. Den kommer i en väldigt tråkig pappkartong, som man lika gärna kan slänga bort direkt. (Därav är den inte ens med på våra bilder.)

Direkt i glaset är det tydligt att Barceló Imperial Porto Cask är en söt och ganska okomplicerad rom. På ett bra sätt. Vi tycker generellt att slutlagring på Port-fat funkar bra – och vi har till och med ett eget fat liggandes på port-fat hos 1423 i Danmark.

Porto Cask har vackert mörk färg, och aromen har lovar sötma. Den domineras av söta frukttoner med lite underliggande fatkaraktär. I vår romvärld just nu så provar vi mycket komplex rom – så det är härligt att få återvända till en söt och len normal-premiumrom. Det här är kanske inte en rom man sitter och pratar om så mycket – utan en som man istället bara njuter av – kanske i sällskap med en söt dessert eller ett par tryfflar. Då vi lägger upp det här i december – så kan verkligen rekommendera den till julen. Den finns på hyllorna på flera Systembolag – så den är lätt att få ta i också!

Information från producenten:
Barceló har en ambitiös hållbarhetsplan med målsättningen att ha en positiv inverkan på vatten, mark och odlingar. Barceló är den första rom-tillverkaren som skapat en helt klimatneutral rom genom hela processen från sockerrör till den färdiga rommen. Bland annat drivs destilleriet av solceller och det överblivna organiska materialet från sockerrören används till biomassa eller återanvänds på sockerrörsfälten för att ge näring till jorden. All värme som alstras i ugnen då sockerrören bränns genererar energi som används till anläggningen, företaget skapar alltså sin egen elektricitet. Barcelò driver även olika lokala klimatprojekt på Dominikanska republiken, som till exempel i form av vindkraftverk och markanvändning vid jordbruk.

All tillverkning, från planta till paketering, sker kring orten San Pedro di Macorís några mil öster om huvudstaden. Den lokala förankringen är viktig, både vad gäller miljön och människorna kopplade till företaget

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

,

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Barceló Imperial Porto Cask”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.