Plantation Single Cask Panama 2007 Syrah Côte Rotie

799 kr

  • Ursprung: Panama
  • Destilleri: Alcoholes Del Istmo
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Single
  • Lagringstid: 14 år
    11 år på bourbonfat i Panama
    2 år på Ferrand cognacfat i Frankrike
    10 månaders slutlagring på Syrah Côte Rotie-fat
  • Årgång: 2007
  • Färg: Ljus bärnsten
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 46,1%

Betyg: 85 av 100

Beskrivning

Ska man experimentera med slutlagringar av rom, så tycker vi att rom från Panama är ett säkert val. (Det är ju ett generaliserande, men ofta så är den rom som används lagom komplex – med ganska mycket sötma. Vilket ger slutlagringen möjlighet att märkas.)

Ibland behöver inte rom vara svårt, och Plantation Single Cask Panama 2007 Syrah Côte Rotie är inte svår. Det är en delikat rom som många romälskare kommer att… älska. Vi tycker att den är en perfekt rom att koppla av med i dessa… speciella tider. (Om nån återvänder till den här artikeln i framtiden så skrevs den i december 2021. När den där j*vla pandemin vägrade ge med sig.)

Single Cask Panama 2007 Syrah Côte Rotie har en överraskande lätt arom, men den tar igen det i smaken. Härlig sirapssötma, som en balanseras upp med peppriga toner och den extra styrkan. Avslutet är lite syrligt, som faktiskt för tankarna mot ett vin.

Det är lätt sötat rom, som man inte behöver vara blyg mot. Den gör sig bäst som en ordentlig munfull – så att den landar fint bak på tungan!

Information från producenten:

  • Fermentation : 3 days
  • Distillation : Column still
  • Volatile Substances : 161
  • Esters : 52
  • Dosage : 8 g/L
  • Cane sugar caramel E150a (% volume) : Between 0% and 0.1%

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Plantation Single Cask Panama 2007 Syrah Côte Rotie”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.