Plantation Jamaica 2002

419 kr

  • Ursprung: Jamaica
  • Destilleri: Hampden Estate
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 10 år på bourbonfat i Jamaica, 3 år på cognacfat i Frankrike
  • Årgång: 2002
  • Färg: Guld
  • Typ: Mångsidig
  • Alkoholhalt: 42%

Betyg: 77 av 100

Kategori:

Beskrivning

Vi öppnar med att säga att Plantation Jamaica 2002 är väldigt prisvärd. Och i och med det så funkar den att använda som en exklusiv drinkrom – men vi väljer att se den som en rom som ska drickas rent.

Rom från Jamaica sätter ofta ganska stora krav på smaklökarna – ibland på ett bra sätt och ibland på ett mindre bra sätt. Men Plantation Jamaica 2002 är inte alls svår. Den har fortfarande de typiska jamaicanska dragen, men uppstyrt med Plantations fingertoppskänsla.

Plantation Jamaica 2002 har lagrats 10 år på bourbonfat i Jamaica, och sen lugnats ner med slutlagring i 3 år på cognacsfat i Frankrike. Rommen har sitt ursprung från destilleriet Hampden på Jamaica, vilket också är en anledning till att det är en så pass len och enkel rom.

Den första aromen för tankarna till jäst exotisk frukt – lite som en ananas kan bli om den får stå lite för länge. När man kommer närmare så är det mer torra tobaksdrag som dominerar. Det ger sen en snygg övergång till en ganska kryddig, men ändå nötigt smörig smak. De fruktiga dragen av ananas är ersatta med smak som för tankarna till bananskal.

Avslutet på rom från Jamaica är oftast väldigt intensivt. Med Plantation Jamaica 2002 är det kraftfullt, men inte alls så intensivt som det kan vara ibland. Då om du är lite nyfiken på rom från Jamaica, och vill mjukstarta lite så är det här ett mycket bra alternativ. Och skulle det inte falla dig i smaken så har du iaf fått dig en mycket prisvärd rom som kommer göra underverk med dina drinkar.

Mer om Hampden Estate distillery

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Plantation Jamaica 2002”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.