Plantation Grande Reserve Barbados

289 kr

 • Ursprung: Barbados
 • Destilleri: West Indies
 • Råvara: Melass
 • Sammansättning: Blend
 • Lagringstid: 3+1 år
 • Färg: Koppar
 • Typ: Allsidig
 • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 85 av 100

 

Kategori:

Beskrivning

Plantation Grande Reserve är en rom som vi inte dricker så ofta nu för tiden. Men varje gång vi provar den igen så blir vi överraskade över hur god rom man får för pengarna. Vårt höga betyg avspeglar inte bara att vi tycker att det är en bra rom – utan betyget höjs upp ytterligare för att Plantation Grande Reserve är har varit en bra start- och referensrom för oss genom åren.

Plantation Grande Reserve har funnits väldigt länge i Sverige, och är en av sveriges allra mest sålda rom. Vi kollade på försäljninglistan under 2017, och Plantation Grande Reserve ligger överlägset i topp – om man tittar på riktig rom.

Plantation Grande Reserve har – precis som all (?) Plantations rom – gått igenom deras “double ageing”, vilket innebär att den först lagrats på plats i Barbados i 3 år i bourbonfat, för att sen lagras ett sista år på cognacfat i svalare miljö i Frankrike.

Plantation Grande Reserve är en perfekta rom för nybörjare – och när man inte vill lägga så mycket pengar på sin rom. Den har en lagom söt smak, med grymt fina nyanser av knäck och vanilj. Den är är välbalanserad och snäll – och har en stil som känns flera klasser dyrare än vad den är.

Senast Plantation Barbados togs med på en middag, blev det inget annat än en tom flaska kvar… Plantation Grande Reserve Barbados är en bra och prisvärd rom!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

,

Typ

,

Sötma

1 recension av Plantation Grande Reserve Barbados

 1. RomRom

  Kommentarer från förra produktsidan för Plantation Grande Reserve:

  MarkusH
  God rom. Har mest druckit Bacardi och utspädd med cola men denna fick mig intresserad av att upptäcka och börja samla på rom. Var bra pris 199kr på tysklandsfärjan.

  swedish cengiz
  Plantation 20 year ca 550:- på systemet är svår att hitta på taxfree men vilken smak, den slår alla även Pyrat xo som annars är en mycket smakfull Rom med mycket vaniljsmak.

  kennebräck
  Både min fru o 90% av våra vänner tycker den är kanon

  Johanna Reistad – Som svar till Nicholas.
  Ja, det är mycket konstigt att inte någon allmänt kunnig person eller Systembolaget inte har besvarat Aronslasse och Nicholas fråga på vad det är för skillnad mellan ”Plantation Grande Ŕeserve Barbados” och ”Plantation Grande Ŕeserve 5 years” ?
  Den enda skillnaden som jag kan se, är att den första flaskan, inte har några angivna år lagrade flaskan är. Vilket kanske innebär att den är ”Slattenflasken” där alla slattar som blivit över när de har tappat upp årsvisa lagrade flaskor? Och då har den här flaskan i sig allt från 2 år till 24 år?

  Konny – Som svar till Nicholas.
  Jag undrar också detta!

  Aronslasse
  Jösses, den skämdes man inte för att servera till finsmakarna!

  Nicholas
  Är det någon skillnad på Plantation Grande Réserve Barbados och Plantation Grande Réserve 5 years. De ser ganska lika ut och båda sökningarna leder till samma test hos er. :)

  Peter
  Funkar säkert som drinksprit men är i mitt tycke direkt äcklig att dricka rent. Den har något spritigt, oljigt som dålig rom brukar ha (Barceló, Flor de Cañas 4-7-årslagrade, Bacardis Solera eller -Añejo, osv). Den är helt enkelt obalanserad. Angosturas 1919 ligger så pass nära i pris att denna flaska aldrig kommer hitta hem till mitt barskåp.

  Martin Dröm
  Den rommen är är så sjukt prisvärd. Jättegod rom som verkligen rekommenderas. Ger den en 9/10!
  Slår Angostura 1919 ganska så hårt. Denna smakar mer äkta. 1919 är med god men smakar lite mer åt det kemiska hållet.

  Olle
  Den är ”okej” för pengarna men inte mycket mer. Vill ni trilla av stolen så testa storebror för 499:- Plantation XO. Värd varenda krona!

  Rumhead
  Som Erik var inne på, ska man smaksätta med rom så är väl den här det bästa valet av alla utom ren essens.
  Jag har konverterat de flesta av mina disco-Bacardi-cola-allergiska vänner med den här. Hela släkten tycker rom blev intressant efter ett glas Plantation. Parfymen är lite påtaglig men den går att värma och vädra ur tycker jag och sedan luktar det godispåse i glaset. Går man över till XO:n försvinner parfymen…

  generationX.se
  Ofantligt bra för den prislappen. Har varit ”husrommen” i flera år nu. Vi får vara otroligt tacksamma så länge bolaget inte höjer priset på denna. Svårt att finna en bättre rom under 400 kr. Givetvis rår den inte på tyngre artilleri såsom Zacapa 23yo, LE, XO och El Dorado 12 respektive 15 m fl, men som sagt, för den prislappen är den ofantligt bra. Faktum är att just denna har jag fått frugan att uppskatta och hon dricker normalt inte sprit utan är mer en öl- och vinmännsika. Hon var försiktigt skeptisk initialt, men per omgående blev den en favorit hos damen i fråga och numer dricker även hon denna (rent).

  Marcus
  Nog för att den är god och dessutom väldigt billig. Men ni glömmer att ta upp det absolut viktigaste. Flaskan är designad av en riktig pirat. Det ser man på den. A’hoy.

  Pär J. – Som svar till Michael.
  Känner lite mycket punsch (arrak?) i denna.
  Dock prisvärd men ingen att jämföra med toppskiktet.

  Michael
  Smakar mycket banan och kokos med någon konstig ”parfymsmak”. Det märkliga är att alla har den på sin favoritlista. Ofta tillsamman med andra romsorter som jag själv älskar. Vad är det i den som jag inte gillar, tror ni? Vilka andra märken har denna typiska smak?

  tobbeman21
  Riktig bra vardagsrom

  Emil
  Mycke rom, mycke sprite och mycke citron. Hur bra som helst :)

  Mats
  Den har för högt betyg!
  En inte ens medelmåttig rom som jag tycker passar bäst till att blanda drinkar på.
  Jag ger den en fyra. Påminner en del om Barcelo, fast en aning sämre.

  generationX.se
  Otroligt mycket ”bang for the buck”, som flera säger är den vansinnigt prisvärd och finns alltid en butelj hemma. Den platsar kanske inte på topp-fem, men samtidigt piskar den många dyrare romsorter med hästlängder.
  En bra ”inkörsport” för folk som inte provat mörk rom tidigare och till den pengen vansinnigt bra.

  Patrik
  Troligen den mest prisvärda romen på marknaden imo, sagolikt bra köp för 270 kr imo

  Tom
  En fantastisk rom med tanken på priset! endast 30 kr mer enn Captain Morgan. Med den vetskapen så är det ju otroligt att någon köper CM på bolaget.

  RomRom – Som svar till Niklas.
  Härligt Niklas! Underbar story om Plantation Barbados – vi kan se det framför oss! ”Loser’s Lounge” blev inte så farligt då?

  Niklas
  Helt klart den bästa jag smakat.
  Min historia var att jag hittade en billig sak på bolaget som jag inte provat.
  Köpte den och tog med till pokerkvällen med kompisarna.
  Smakade den och bestämde direkt att denna kvällen skippar jag groggvirket och kör rent.
  Satt å småsmuttade denna pärla under hela kvällen och bekymrade mig inte ett dugg på att jag förlorade i pokern.
  Hade hittat min själsfrände och livskamrat.
  Söt som socker och go som mormors köttbullar.
  Hon har en speciell plats i min hylla :)

  Patrick Backe
  Fantastisk rom. Kan vara den mest prisvärda produkten på bolaget.

  Björn
  Fantastiskt god i en Cuba Libre!

  Thomas
  Vilken njutning! Frugan fick smaka först och efter 5 minuter ville hon ha en till :) TACKAR!
  Smaken och upplevelsen är verkligen speciell. Vilken pärla!!
  Fick den i gåva av ett gäng mycket speciella vänner :-) och kommer spara den för gemensam upplevelse.
  Denna måste upplevas hands on.

  Christian Berghänel
  Håller med om att detta är en mycket bra rom – och till det priset blir den ju inte sämre! Detta är väl den billigaste i Plantation-serien. Visserligen har jag bara provat 3 eller 4 av dem men denna är godast av dem. Som Erik sa här före mig – En sån här står alltid i skåpet!

  Erik
  Ett kap! En sån här står alltid i skåpet. :) Väldigt god, len doft och smak av smörkola. Förutom att dricka den rent gör ju priset att man inte dragit sig för att experimentera lite med den. 1. Den godaste rommen att blanda rom&cola på. 2. Fantastisk att ha i mörka romchokladbollar! ;)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.