La Maison du Rhum Venezuela 7 year old 2011 Batch 2

756 kr

  • Ursprung: Venezuela
  • Destilleri: Destilerias Unidas S.A. (DUSA)
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 7 år
  • Årgång: 2011
  • Färg: Koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 47%

Betyg: 70 av 100

Kategori:

Beskrivning

La Maison du Rhum Venezuela 7 year old 2011 Batch 2 är en rom som vi verkligen skulle vilja älska, och det är kanske just därför den blir lite av en besvikelse. Det är inget akut fel på den – och man får ganska mycket rom för pengarna. (I en grymt snygg förpackning!) Men det är nåt obalanserat i den – och den är lite svår att kategorisera.

La Maison du Rhum Venezuela 7 har sitt ursprung från Destilerias Unidas S.A. (DUSA), alltså samma som Diplomático. Den är lagd på 47%, så den har lite extra tryck. Kanske till och med lite för mycket för just den här rommen?

Till det yttre så har vi väldigt lite att önska förbättringar på. Paketeringen och flaskan är superfina – och rommen har en fin kopparton.

La Maison du Rhum Venezuela 7 delar med sig av en riktigt fin arom när den kommer upp i glaset. Mycket härliga toner av mandelmassa, smör, socker och pomerans.

Men sen kommer det av sig. Smaken är lite märklig. Underliggande vanilj, men mycket trä och sträva toner. Vad vi kan hitta så har den inte slutlagrats på några speciella fat, men det tankarna går lite till sherryfat? Avslutet är lite åt det bittra hållet. Körsbärskärna dök upp som intryck.

La Maison du Rhum Venezuela 7 year old 2011 Batch 2 är ganska prisvärd och snygg, men inte mer än så. Vi ska dock tillägga att vi nästan har druckit på en tredjedel av den redan. Så det kanske är ett gott omdöme ändå?

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

,

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”La Maison du Rhum Venezuela 7 year old 2011 Batch 2”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.