La Maison du Rhum Ile Maurice 5 year old 2013

650 kr

  • Ursprung: Mauritius
  • Destilleri: Chamarel
  • Råvara: Sockerrör (Agricole)
  • Lagringstid: 5 år
  • Årgång: 2013
  • Färg: Ljus mahogny
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 43%

Betyg: 76 av 100

Kategori:

Beskrivning

La Maison du Rhum Ile Maurice 5 year old 2013 (Batch 2) är ytterligare en riktigt bra rom från La Maison du Rhum. I det här fallet handlar det om en rak och tydlig Agricole – till ett trevligt pris.

Vi glömmer att lyfta det ibland – men den här gången så ska vi komma ihåg att hylla La Maison du Rhums paketering. Den är verkligen supersnygg – och har en hög kvalitetskänsla. Därmed sagt så ska vi säga att korken på vår flaska såg lite… trött ut. Det är nåt vi får följa över tid – men om det är ett återkommande “problem” så kan vi tänka oss att La Maison du Rhum kommer att gå över till plastkork i framtiden.

Över till innehållet i flaskan “Ile Maurice” är alltså Mauritius, och den har sitt ursprung från destilleriet Chamarel. Vi har provat en del ospännande rom från Chamarel tidigare, så det var lite extra spännande att se vad de lyckats göra med den.

La Maison du Rhum Ile Maurice 5 year old 2013 är en riktigt trevlig och Agricole. Den har tydliga och raka smaker och dofter. Tonerna går mot frukt, gräs och gummi. Avslutet är det vi gillar bäst – vilket är nåt som många franska rom inte riktigt lyckas med. Den lämnar en mycket trevlig doft efter sig i glaset – så låt den gärna stå lite efter första serveringen

La Maison du Rhum Ile Maurice 5 year old 2013 (Batch 2) är redan lite svår att få tag i – vilket vi förstår – 650 kr för den är ett fynd!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

,

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”La Maison du Rhum Ile Maurice 5 year old 2013”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.