La Maison du Rhum Réunion 8 year old 2010

756 kr

  • Ursprung: Réunion
  • Destilleri: Rivière du Mât
  • Råvara: Melass?
  • Lagringstid: 8 år
  • Årgång: 2010
  • Färg: Mörk koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 45%

Betyg: 80 av 100

Kategori:

Beskrivning

Det första vi måste ta upp om La Maison du Rhum är den väldigt fina flaskan och paketeringen. Hatten av för det. Först ut i provningen för oss är La Maison du Rhum Réunion 8 year old 2010 (Batch 2). Vi har omnämnt den tidigare i vår topplista för 2019, så det var verkligen dags att få till en riktigt provning.

La Maison du Rhum Réunion 8 year old 2010 (Batch 2) är en 8-årig rom som har sitt ursprung från destilleriet Rivière du Mât. Den är inte en typisk fransk rom, så den har krävt ganska mycket googlande från vår sida. Men vi har tolkad informationen som att den är gjord på melass – så vi har inte lagt upp den som en Agricole. Den är lagrad på franska ekfat (som använts till Cognac tidigare), och har lagrats på på plats i Réunion större delen av tiden.

Réunion 2010 är en vacker rom i glaset, och den har en otroligt spännande arom. Den har skarpa kolatoner med härlig frukt och gummi i bakgrunden.

Smaken är pigg, med inslag av tobak, läder och pomerans. Eftersmaken har lite gräsiga toner, som ligger kvar ganska länge. Den har en underliggande sötma, och vi har inte hittat någon information om sockerhalten.

La Maison du Rhum Réunion 8 year old 2010 (Batch 2) har överraskande lite fat-toner i både smak och arom – vilket gör att de andra tonerna kommer fram på ett trevligt sätt.

La Maison du Rhum har kommit in på Systembolaget, men i skrivande stund verkar det svårt att beställa. Så vi listar både länk till Rombo och till Systembolaget:

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

,

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

,

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”La Maison du Rhum Réunion 8 year old 2010”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.