Hampden Great House Distillery Edition

1 043 kr

  • Ursprung: Jamaica
  • Destilleri: Hampden Estate
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Blend
  • Lagringstid: Okänt
  • Färg: Ljus koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 59%

Betyg: för litet prov

Kategori:

Beskrivning

Hampden Great House Distillery Edition skulle ha släppts på Systembolaget under våren 2020, men på grund av Corona-krisen så har släppet skjutits upp. (Det är många lanseringar som har försenats för att lägga mindre belastning på Systembolaget – vilket känns fullt rimligt!)

Men vi har fått ett prov på Hampden Great House Distillery Edition, så vi lägger upp lite intryck redan nu.

Hampden Great House Distillery Edition är en så tydlig Jamaica-rom så att det inte går att beskriva det i ord. Den är inte alls lätt – men den är otroligt rak och tydlig i smakerna.

Det är mycket som är bra med Hampden Great House Distillery Edition. Färgen i glaset är fantastisk – och i samma ögonblick som den hälls upp sprider sig en härlig arom med jäst exotisk frukt och kryddor. Smaken och eftersmaken är kraftiga, med mycket blommiga toner och frukt. Den är trots sina 59% väldigt len i avslutet, och den landar i överraskande mycket sötma.

Hampden Great House Distillery Edition är en dröm för den inbitna Jamaica-rom-nörden. Den kommer att släppas på Systembolaget i bara 60 flaskor, så om du ska köpa en så gäller det nog att vara med under lansering.

Information från producenten:

“Jamaica är känt för sin riktigt estertunga och smakrika rom. Inte på någon annan ö i Karibien gör man en lika maffig rom. Jamaica brukar ibland beskrivas som romvärldens Islay och däri ligger en sanning. Det som ger den Jamaicabaserade rommen sin karaktär är dels den brittiska skolan ­– det var britter som koloniserade Jamaica och de tog med sig traditionen med att destillera i Potstills. Men också att man använder sig också av så kallad ”dunder” det vill säga drank och mäskrester från föregående körning som får ge en extra skjuts vid jäsningen av kommande batch. Denna surmäskprocess är Hampden ett av få destillerier i världen som alltjämt använder sig av. Resultatet blir en ytterst smakrik och esterstinn rom.

Hampden Distillery ligger i Queen of Spains Valley i Trelawny på nordvästra delen av ön. Destilleriet grundades redan 1750 och drivs alltjämt på ett mycket ålderdomligt vis. Jäsningen sker i gamla orörda jäshus, där mögel och svampar gror. Jäststammarna man använder är äldre än någon levande människa på ön. Hampden ägs sedan 2009 av familjen Hussey som residerar i The Great House. Det är också namnet på deras senaste lansering, en ytterst potent och esterfylld Jamaicarom på mäktiga 59%.

Skapad av Hampdens Master Distiller utav två av destilleriets mest representativa Distillery Marques; OWH (esterhalt 40-80 gr/hlpa) och H (esterhalt 900-1000 gr/hlpa). ”

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Hampden Great House Distillery Edition”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.