Hampden Estate Overproof

889 kr

  • Ursprung: Jamaica
  • Destilleri: Hampden Estate
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 7 år
  • Färg: Guld
  • Typ: Allsidig, Overproof
  • Alkoholhalt: 60%

Betyg: 79 av 100

Kategori:

Beskrivning

Hampden Estate Overproof är ett mönsterexempel av hur en kraftig jamaikansk rom ska smaka (idag). Som namnet avslöjar så är det här samma rom som Hampden Estates “vanliga” buteljering, men istället i Overproof-styra. I det här fallet så innebär det 60%.

Till skillnad från mycket annan rom med sitt ursprung från destilleriet Hampden Estate, så är det här alltså en rom som släpps i direkt samarbete med destilleriet. Hampden Estate Overproof är destillerad på Pot Still, och har sen lagrats i 7 år på plats på Jamaica. Lagringen har gjorts på gamla bourbonfat.

Vi tycker att Hampden Estate Overproof är fin – mycket för att den är så otroligt rak i sin profil. Den har hög styrka och höga ester-värden, vilket gör att den exploderar direkt när den kommer upp i glaset. Aromen är så extremt jamaikansk. Den domineras av jäst frukt och lite citrustoner. I smaken så stannar de fruktiga karaktärsdragen kvar, men lyfts upp av starka kryddiga inslag. Vi tycker att peppar, kanel och jäst ananas är dominerande. Avslutet landar mycket kraftigt i pigga ekfats-toner.

Sammanfattningen är att Hampden Estate Overproof är en ordentlig käftsmäll. Generellt så ser vi gärna jamaikansk rom i hög styrka, men Hampden Estate Overproof blir lite väl kraftigt. Den går ju att vattna ur lite, men då kanske vi hellre tittar på att köpa lillasyskonet Hampden Estate. Men i exklusiva drinkar så kommer Hampden Estate Overproof att vara en dröm tror vi!

Hampden Estate Overproof är verkligen inte lätt, men kul! Det tar tid att vänja sig vid den ytterst kraftiga estrarna och jästa karaktären. Vi tycker att den är mer av en värmande rom – och en fest-rom, snarare än en avec efter maten.

Vid första lanseringen i Sverige så släpptes Hampden Estate Overproof på 800 flaskor. Det finns nog en del av dem kvar, men vänta inte för länge om du är sugen på att testa den; plötsligt kanske den försvinner. Vi räknar/hoppas dock att det kommer att komma uppföljare!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Hampden Estate Overproof”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.