Hampden Estate Pure Single Jamaican Rum

689 kr

  • Ursprung: Jamaica
  • Destilleri: Hampden Estate
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Blend
  • Lagringstid: minst 7 år, tropisk lagring
  • Färg: Guld
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 46%

Betyg: 81 av 100

Kategori:

Beskrivning

Rom från Jamaica är supertrending just nu – vilket redan började visa sig in i vår topplista från 2018. Vi har nog provat mer rom från Jamaica under de två senaste månaderna än på de föregående 5 åren. Och det är en helt ny generation av rom av mycket hög kvalitet och karaktär som kommer ut från Jamaica nu.

Hampden Estate Jamaican Pure Single Rum har kommit in på Systembolaget under 2019, och det är ett riktigt intressant tillskott till deras sortiment. Det har annars varit brist på ren och typisk jamaicansk rom. Är du ovan vid (premium)rom från Jamaica så kommer framförallt aromen bjuda på en ordentlig överraskning.

Jamaicansk rom är känd för sin mycket kraftiga och fruktiga arom – och Hampden Estate är inget undantag. Aromen är väldigt pigg – och har starka drag av jäst exotisk frukt, med underliggande inslag av fat.

Den pigga fruktigheten går över i smaken också, och den landar i ett karaktärsrikt men ganska snällt avslut – med mycket begränsad sötma.

Hampden Estate Jamaican Pure Single Rum kommer i en trevlig flaska, med mycket relevant information på etiketten – något som man kan förvänta sig av den här generationen av rom.

Hampden Estate Pure Single Jamaican Rum är en superbra representant för den nya skolans jamaicansk rom – och ligger på trevliga 689 kr på Systembolaget. Det är ju inte gratis, men med Hampden Estate Pure Single Jamaican Rum så får du en jättebra referensrom som du och dina vänner kan använda som avstamp för att utforska mer av nästa generations rom. Den släpptes på Systembolaget i 1200 flaskor – så vi hoppas att den finns tillgänglig under en hyfsat lång period.

Information från producenten:

Hampden Estate är en av de äldsta sockerrörsplantagerna och destillerierna på Jamaica. Produktionen har varit igång utan avbrott sedan 1753. Destilleriet är ett av endast två på Jamaica som uteslutande destillerar i potstills. Jamaica är kanske den mest fascinerande rom-ön i Karibien. Den brittiska stilen är torrare och mer lik whisky. Jamaica-rom kallas ibland ”High Ester Rum”. Estrar är kolväteföreningar som ofta har väldigt specifika smak- och doftegenskaper. Jamaica-rom är mer esterrik än andra romsorter eftersom jäsningen pågår mycket länge, upp till 14 dagar. Man tillsätter också ofta så kallad ”dunder”, som är en surmäsk som består av destillationsrester och förvaras utomhus i hålor i marken. Hampden Estate använder surmäsk och jäststammar som är över hundra år gamla, vilket ger helt unika smaker.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Hampden Estate Pure Single Jamaican Rum”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.