Gold of Mauritius Solera 5

579 kr

  • Ursprung: Mauritius
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Solera
  • Färg: Koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 78 av 100

Kategori:

Vi provar Gold of Mauritius Solera 5 samtidigt som Gold of Mauritius Dark Rum.

Gold of Mauritius Solera 5 har lite mer klassisk romkaraktär än Gold of Mauritius Dark Rum, vilket gör dem det till en väldigt spännande jämförelse. Det som skiljer dem åt är att Gold of Mauritius Solera 5 har slutlagrats aggressivt på nya ekfat. Magkänslan som båda lämnar är att det är någon duktig som sköter om produktionen hos Gold of Mauritius.

Det är svårt att recensera Gold of Mauritius Solera 5 utan att jämföra med Gold of Mauritius Dark Rum. Tar man den helt fristående, så för den mer tankarna till en Agricole-rom – med lite portvins-inslag.

Aromen är lite för långt från rom (enigt oss), men smaken kommer igenom fint – med lite torrare toner än sitt syskon Gold of Mauritius Dark Rum.

Gold of Mauritius Solera 5 är en lite udda rom – men vi gillar den – särskilt som ett komplement till Gold of Mauritius Dark Rum! Gold of Mauritius Solera 5 har hamnat fint på Systembolaget på 579 kr, så om du vill bredda din romsamling så är det ytterligare ett spännande alternativ! (Precis som med Gold of Mauritius Dark Rum så ser vi inte det här som en av de första rom du ska köpa in, men när du har nått en stor samling – och vill känna hur olika sorters lagring kan påverka rom.)

Vi såg Gold of Mauritius för första gången på UK RumFest 2015 – men nu finns den också i Sverige på Systembolaget!

Mer information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Gold of Mauritius Solera 5”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.