ExcellenceRhum Barbados / Foursquare MBFS 11 years

760 kr

  • Ursprung: Barbados
  • Destilleri: Foursquare
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 11 år
  • Årgång: 2006
  • Färg: Ljus guld
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 62,8%

Betyg: För litet prov

Kategori:

Beskrivning

Vi skulle prova oss igenom hela 2017-kollektionen från ExcellenceRhum, då ett av rören sprack. I paniken lyckades vi rädda ungefär 1,5 cl – så det gick att prova – men vi delar inte ut något officiellt betyg. (Under provningen fanns ju hela tiden en liten rädsla för glassplitter, men det var det värt – för ExcellenceRhum Barbados / Foursquare MBFS 11 years var riktigt bra!

Vi har inte provat så många Cask Strength (i det här fallet 62,8%) från Foursquare, så det var en trevlig upplevelse. I glaset har ExcellenceRhum Barbados / Foursquare MBFS 11 en ljus ton, som ser lite blek ut på avstånd – men direkt när den hälldes upp så spreds en en härlig kryddig arom – som gick över i vanlijtoner efter några minuter.

I smaken är den ju så klart mycket kraftfull, och vi kan föreställa oss att den funkar mycket bra med en liten chokladbit eller en stark kopp kaffe. Smaken är precis som aromen mycket kryddig, men med lite mer sötma av exotisk frukt.

Det kanske beror på att vårt prov gick sönder – men det här är verkligen en rom som vi önskar att vi hade mer av.

ExcellenceRhum Barbados släpptes i en extremt liten upplaga på 210 flaskor – men ändå till det grymma priset på €80! Vi antar att ExcellenceRhum Barbados / Foursquare MBFS 11 years bara kommer att säljas av ExcellenceRhum.com själva.

Vi tror inte att ExcellenceRhums (första) serie kommer att bli några samlarobjekt, utan de bör köpas för att avnjutas! Hela kollektionen från ExcellenceRhum är helt rätt i tiden – med mycket fokus på tydlighet och ursprung. Att det sen är ett urval av mycket karaktärsrik rom i Cask Strength gör dem till en ännu bättre serie rom.

Vi vill ge extra beröm för den mycket tydliga beskrivningen av rommen som ExcellenceRhum har på sina flaskor. Det är verkligen framtiden för premium-rom! Här är ett exempel på hur de ser ut:

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

, ,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”ExcellenceRhum Barbados / Foursquare MBFS 11 years”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.