A. H. Riise Royal Danish Navy Rum

405 kr

  • Ursprung: Saint Thomas, Amerikanska Jungfruöarna
  • Lagringstid: upp till 20 år
  • Färg: Mycket mörk
  • Alkoholhalt: 40%
  • Typ av rom: Söt avec eller i goda drinkar

Gamla betygsskalan: 7 av 10

Kategori:

Beskrivning

Kalasrom. Och då menar vi alltså rom på kalas. A. H. Riise Royal Danish Navy Rum passar perfekt att ställa fram på ett drinkbord, eller servera till deserten – om ni har planerat att ta kanske två eller tre avecs. Den är perfekt på en avslappnad och lagom fyllig tillställning i goda vänner sällskap! Och vad låter den beskrivningen som? Danmark!

Vi älskar våra grannar i söder, och tycker att det är grymt att de har en egen rom! En hel serie rom i A.H. Riise till och med! Det siktar vi på att återkomma till i framtiden!

Hur är A. H. Riise Royal Danish Navy Rum då? Flaskan är genuin, tung och ligger sjukt trevligt i handen! Korken är i plast, vilket är lite trist, men det är i alla fall inte skruvkork! Rommen har en extremt mörk färg, som tyvärr ofta är associerat med artificiell färgning, men enligt A.H. Riises hemsida så är färgen naturlig! Men den mörka färgen gör sig ändå fint med den smala mycket snygga flaskan!
Aromen är extremt fruktig med starka inslag av pomerans, bränt socker och lakrits. Smaken är väldigt smörigt söt och är ganska “likörig”. A. H. Riise Royal Danish Navy Rum är väldigt enkel, och passar nog den breda massan mer än rom-kännaren. Men det är ju egentligen inget fel med det i alla lägen – men vi vill flagga för det! (Framför allt om du gillar lite mer rökig rom, så kommer Royal Danish Navy vara helt fel för dig!)

Slutbetyget? Det finns så mycket snyggt och kul kring A. H. Riise Royal Danish Navy Rum att vi ger den en sjua! Om du gillar kryddad mörk rom med starka fruktiga inslag så är det en rom för dig! Eller om du vill ha en snygg och intresseväckande drinkrom hemma! Eller om du tröttnat på Pyrat XO, så kan det vara värt att testa lite danskt!

ah-riise-royal-danish-navy-photo01-2015

Gällande A. H. Riise Royal Danish Navy Rums ursprung, så skulle vi gärna säga Danmark, men det stämmer ju tyvärr inte! Vi får markera den som Saint Thomas och Amerikanska Jungfruöarna, bara för att särskilja den lite från rom från St Croix.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”A. H. Riise Royal Danish Navy Rum”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.