A.H. Riise Frogman

636 kr

  • Ursprung: Saint Thomas, Amerikanska Jungfruöarna
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Blend
  • Färg: Mörk mahogny
  • Typ: Värmare till sjöss
  • Alkoholhalt: 58%

Betyg: 75 av 100

Kategori:

Beskrivning

Ska man skriva om A.H. Riise Frogman så måste man ju oundvikligt börja med att berätta om namnet “Frogman”.

A.H. Riise Frogman har producerats i samarbete med danska försvaret elitförband “Frømandskorpset” – motsvarande svenska Kustjägarna. Den släpps i en styrka på 58% som refereras som “Frogman Strength rum”. (Lite som Navy Strenght Rum”.)
För att göra kopplingen ännu större till den danska flottan, så donerar A.H. Riise delar av intäkterna till Frømandskorpsets förening ”Conventus Ranae” och till Anders Lassen Fonden (som har danske Kronprins Fredrik som beskyddare). Anders Lassen Fonden stöttar och hedrar skadade danska soldater och deras anhöriga.
Det blev ju en väldigt lång utläggning – men vi gillar ju rom som har en “story” kopplad till sig!

Frogman kommer i A.H. Riises karaktäristiska höga flaska. Frogman har utöver det blivit krönt med camo-mönster inne i lådan och en Frømandskorpset-symbol flaskan.

Frogman har – precis som den mesta rom som vi har provat från A.H. Riise – en tung söt arom med starka inslag av pomerans. Med Frogmans 58% så blir det en väldigt kraftig arom, så vi skulle rekommendera att servera den i ett lite öppnare glas.

Smaken är sen en söt käftsmäll. Det är JÄTTEMYCKET som händer på samma gång, och vi tycker att den blir lite väl mycket om den serveras ensam. Så vår rekommendation är att servera den till något som bryter av lite; antingen i samband kryddstark mat – eller att den avnjuts tillsammans med en riktigt mörk choklad eller en espresso.

Under provningen så inser vi att Frogman egentligen hör hemma som en värmare på en kylslagen båt snarare än i ett par provningsglas i värmen. Det är inte så ofta vi gör det, men i det här fallet så testar vi att lägga en isbit i Frogman-glaset. Och det blir riktigt bra! Det kyler ner hela smakupplevelsen, och lyfter fram alla toner på ett mindre oljigt sätt! Riktigt sött och gott blev det!

A.H. Riise Frogman är en blend av olika rom, men exakt ursprung och ålder är lite oklart. Och det gör det värt att göra en liten instickare om allergier. På grund av lagringsprocessen så kan det tydligen finnas spår av valnötter i rommen. Det gäller säkert för många rom – och det är betryggande att A.H. Riise har så bra koll på sina produkter så att de kan varna för nötinnehåll.

Officiell information (På engelska):

The Frogman Corps was established in 1957 and was inspired by the British Special Boat Service (SBS), America’s Underwater Demolition Teams (UDT and Navy SEALs), and the Norwegian Marine Hunters.
Maritime operations have and always will be one of the corps’ core competencies. After completing service, Frogmen have the opportunity to join ‘Conventus Ranae’, the Frogman’s formal association that aims to strengthen ties between active and retired Frogmen.
Members are required, voluntarily and within reason, to help fellow members of the association who may be in need of financial, social or moral support.
In bygone times, A. H. Riise delivered rum to the Danish navy, which protected the Danish territory against piracy as well as merchant ships sailing to and from the Danish West Indies. Today, it’s the Frogman Corps that has been deployed to hotspots around the world to tackle, among other things, piracy in the Mediterranean, the Middle East, Africa and the Indian Ocean.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”A.H. Riise Frogman”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.