1423 SBS Jamaica New Yarmouth 2005 Sample

1 500 kr

  • Ursprung: Jamaica
  • Destilleri: New Yarmouth
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Single
  • Lagringstid: 12 år
  • Årgång: 2005
  • Färg: Guld
  • Typ: Avec, Cask Strength
  • Alkoholhalt: 68%

Betyg: inget

Kategori: Etikett:

Beskrivning

Vi fick tag i en ett prov av 1423 SBS Jamaica New Yarmouth 2005 från fat. Därför väljer vi att inte betygsätta den – då vi inte vet om det verkligen om den stämmer överens med den officiella buteljeringen.

Bland all jamaicansk rom de senaste åren, så är New Yarmouth ett ovanligare ursprung. Det är nog faktiskt första gången vi provar en rom därifrån. I alla fall en med 100% ursprung från New Yarmouth. 1423 SBS Jamaica New Yarmouth 2005 släpptes i 245 flaskor, och prisuppgifterna vi har hittat pekar mot cirka 1500 kronor.

Jamaica New Yarmouth 2005 är vad vi klassar som en “galen rom”. Den är verkligen inget för nybörjaren, men den är väldigt kul för nörden. Den har en blek ton, men låt dig inte luras av det. Den öppnar upp sig så snart den kommer i glaset – och med sina 68% kan man inte förvänta sig mycket annat.

Aromen är överraskande mild. Vi tycker att den domineras av mindre söta frukttoner, gräs – och lite mineraler. Men mildheten går över när det är dags att smaka. Jamaica New Yarmouth 2005 fullkomligt exploderar i munnen – och i eftersmaken är den som kraftigast! Den har otroligt mycket “funk” i smaken. Det är en bomb av jäst frukt som avslutas i lite torrare fat-toner.

Otroligt kul – men som sagt – 1423 SBS Jamaica New Yarmouth 2005 är verkligen inte för alla!

Information från producenten:

The story about New Yarmouth dates back to the 1700’s when John Carver owned Sugar Estates in the old Vere Parish. After his death, New Yarmouth passed on to families. According to ”1817 Jamaica Almanac”, New Yarmouth had more than 200 slaves once. Also, the sugar mill was extensive and the cane rollers were driven by wind power provided by a substantial stone windmill tower.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

,

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”1423 SBS Jamaica New Yarmouth 2005 Sample”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.