1423 SBS Jamaica 2008

1 079 kr

  • Ursprung: Jamaica
  • Destilleri: Flera olika
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Blend
  • Lagringstid: 11 år
  • Årgång: 2008
  • Färg: Mörk guld
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 62,9%

Betyg: 88 av 100

Beskrivning

Den sista rommen vi provar i 1423 Single Barrel Selection 2019 är 1423 SBS Jamaica 2008 – och det är en en stark och värdig avslutning.

Det skulle vara spännande att veta hur fördelningen ser ut i rommen, men det ska vara en blend av rom som producerats 2008 – som sen har fått lagras tillsammans – fram till 2019. Det är rom från både Pot Still och från Column Still.

Med jamaicansk rom, brukar man prata om en smakprofil som är “funky”. Vi försöker hitta en bra översättning till det, men vi har inte hittat något riktigt ord på svenska. Så vi kommer kanske att använda “funky” för 1423 SBS Jamaica 2008. För den har en väldigt “funky” arom – och framförallt en extremt “funky” smak.

Och den där “funky”-heten är fantastisk i aromen! SBS Jamaica 2008 har en cask strength-styrka på närmare 63%, så det är ingen blyg arom som sprider sig. Och det är vi glada för – för aromen är grymt bra. Den är kraftig och väldigt fruktig, och den “funky”-heten vi nämnde ovan är väldigt påtaglig.

Smaken är såklart också mycket kraftig – med starka inslag av jäst frukt. Lite övermogen ananas som kompletteras av lite bittrare toner. Men det mest magiska med SBS Jamaica 2008 är eftersmaken! Det är en lååååång känsla som ligger kvar i en minut – vilket gör att man kan njuta av en servering av SBS Jamaica 2008 väldigt länge. Härligt!

Det kommer ut så mycket kul och spännande rom från Jamaica just nu, så det skulle vara lätt att börja snåla med betygen. Men det ska vi inte göra! 1423 SBS Jamaica 2008 är grymt god – och ett måste för alla som har halkat in på kraftig Jamaica-rom. Den kom i den mycket begränsade upplagan på 261 flaskor, men vi tror inte att den kommer att sälja slut direkt.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”1423 SBS Jamaica 2008”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.