1423 SBS Jamaica 2007

1 229 kr

  • Ursprung: Jamaica
  • Destilleri: Monymusk
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Single
  • Lagringstid: 11 år
  • Årgång: 2007
  • Färg: Koppar
  • Typ: Avec, Cask Strength
  • Alkoholhalt: 59%

Betyg: 75 av 100

Beskrivning

1423 SBS Jamaica 2007 är en del av Single Barrel Selection 2018, och är en av de sista som vi betygsätter. 2018-serien var bred och bra – men SBS Jamaica 2007 var en de rom som vi var minst imponerad av.

Ett hett tips är att hälla upp den i glaset i god tid. För den behöver grymt lång tid på sig att vakna till. Det kan till och med vara värt att släppa i någon droppe vatten för att hjälpa den på vägen. Vi var lite skeptiska mot aromen först, men i slutet av provningen var den riktigt fin – så vi justerade upp den med ett poäng. Aromen domineras av jäst frukt och kryddor – och när den har fått vila kommer det fram lite mer banan.

SBS Jamaica 2007 har en smak som har påverkats väldigt mycket av lagringen på gamla sherry-fat. Det blir nästan lite för dominant, och det blir väldigt pepprigt. Vi läste på att det skulle gå att hitta gummi-toner i den och vi förstår precis vad de menar.

Med dagens växlingskurs så blir den lite åt det dyra hållet. Det är exklusiva droppar man får för det, men vi tycker att det blir lite väl dyrt ändå. Om du är på jakt efter rom från Monymusk och/eller 2007 så är det ett bra köptillfälle, men annars inte.

Information från producenten:

Monymusk Plantation Rums is distilled and blended by National Rums of Jamaica Limited, The name Monymusk comes from the sugar estate bearing the same name which produced rum and sugar before the abolition of slavery and continues to support the distillery with rich Jamaican molasses.

National Rums of Jamaica Limited wholly owns the Long Pond Distillers Limited which is world renowned for its rich pot still rums, the Innswood location which is an aging and storage facility and seventy three per cent (73%) of Clarendon Distillers Limited.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

, ,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”1423 SBS Jamaica 2007”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.