Skip to main content

Rom att hålla ögonen på under 2015

rum-to-look-for-in-2015-large

Rom att hålla ögonen på under 2015 – enligt The Spirits Business i alla fall! De brukar veta vad de pratar om – men en liten reservation för att de tittar väldigt mycket utifrån den amerikanska marknaden.

Men hur som helst, vi har tagit deras analys och förenklat den lite. Och mycket på listan tror vi kommer att stämma – och kommer att vara intressant att följa under 2015!

 • Kryddad rom kommer att fortsätta växa – med nya typer av smaker. (Vi tror att mycket kommer att drivas på från den “franska” rommen, då det har pågått under några år redan.)
 • Vi kommer att översköljas av mer premium-rom, då många av de stora varumärkena kommer att vilja få en bit av den snabbt växande premium-kakan.
 • Vit rom kommer att få nytt liv, och nu även som “premium sippers”, alltså att drickas rent. Det har vi sett lite av under 2014, men det förutspås växa ännu mer.

 

Märken att hålla ögonen på under 2015:

 • Appleton Estate
  Appleton Estate köptes 2013 av Gruppo Campari och har påbörjat sin första stora kampanj i USA. (Vi räknar med att detta kommer att smitta av sig till Europa!) Appleton Estate kommer att rikta sig mot de konsumenter som värderar varumärkesursprung och arv högt.

  20141004_155251

 • Bacardi
  Bacardi lanserar succesivt sin kollektion “Facundo Rum” i USA, men vi hoppas såklart att den kommer att börja dyka upp i Sverige, eller i alla fall i Europa. Det handlar om fyra rom i prisklasserna superpremium och ultrapremium, vilket såklart är spännande. Och flaskorna är briljanta!

  Facundo Rum

 • Pusser’s
  Vi tror att den här analysen är enbart för USA, men tydligen ska (eller har) Pusser’s Navy Rum sänka procenthalten på sin storsäljare Blue Navy Rum. Genom att gå från 54,5% till 40% så blir Pusser’s tillåtet på flottbaser (i USA?).

  pussers-blue-label-navy-strength-photo03

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.