Skip to main content

Provning: Ron Malteco kombinerat med choklad

Provningen med Malteco går av stapeln på Birkas romkryssning i mars 2016 – och det är värt att tillägga att provningen var klockan 20:30.

ron-malteco-tasting-birka-2016-photo01

Föreläsare är Jerry Lindahl – en mycket bra presentatör och en mycket bra spritkännare. Det är en glad och öppen provning, och Jerry håller i taktpinnen bra. För det var lite stimmig publik vid det här laget. Fokusnivån var generellt låg från publiken, och många tog chansen att skoja lite (för mycket). Det får ju gärna vara kul på provningar, men vi upplevde att Maltecos rom kom lite i skymundan. Därför passar vi på här att trycka på att det är riktigt god och trevlig rom!

ron-malteco-tasting-birka-2016-photo02
Jerry tar upp vikten i att tänka på vad man dricker innan (och när) man provar rom. Och hur olika kombinationer och kontraster kommer att ge olika upplevelse av rommen.

Efter en bra dragning om rom – och om hur man provar rom, så provar vi oss igenom hela Maltecos utbud. Det är en påtagligt stor bredd de har – där den stora överraskningen är hur pass lika deras 10-åriga, 15-åriga och 20-åriga är varandra i färgen.

Vi har provat en del Malteco tidigare, och det är riktigt bra rom. Och den nya Ron Malteco Selleccion 1987 var en trevlig nyhet i Super Premium-klassen.

Malteco är äntligen på väg in i Sverige (hoppas vi), och det ska bli väldigt spännande att se hur det går för dem. Vi hoppas få återkomma om detta!

ron-malteco-tasting-birka-2016-photo03
ron-malteco-tasting-birka-2016-photo04

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.