Skip to main content

Provning: Bacardi Single Cane Estate Rums

Provningen av Bacardi Single Cane Estate hålls av Jimmie Hulth som bland annat har tävlat i Bacardi Legacy.

bacardi-single-cane-estate-tasting-march2016-photo02

Inriktningen på provningen var att presentera Bacardis två nya rom: Single Cane Consuelo Estate från Dominikanska Republiken och Single Cane Worthy Park Estate från Jamaica. Och sen visa på två drinkar där de hade använts.

bacardi-single-cane-estate-tasting-march2016-photo03

Begreppet “Single Cane” presenteras lite, och kort kan man säga att poängen med Single Cane är:

  • Att ha kontroll på produkten från “start till mål”
  • Att vara miljövänligare genom att dra ner på transporter
  • Att bibehålla arbetskraften inom ett land

Vi kanske är ute på hal is här, men vi antar att det kanske kan liknas vi “närodlat”. Sen måste ju såklart de färdiga produkterna skickas över hela världen. Men ändå.

Det är en intressant riktning på romproduktion, och det är extra intressant när det är Bacardi som tar den riktningen. Vi tror att miljöaspekten och den etiska aspekten kommer att dyka upp mer och mer de kommande åren inom romvärlden – vilket är toppen!

Vi måste säga att vi tycker att både Single Cane Consuelo Estate och Single Cane Worthy Park Estate ska ses som drinkrom. Visst, de går att dricka rent – för det är välgjord rom. – men det är inte någon speciellt spännande upplevelse. Därför tycker vi att provningen borde haft ett tydligare drink-tema. Provningen avslutas med två drinkar – som är mycket gjorda bra. (Som förväntat med en bartender i världsklass som presentatör!) Båda drinkar lyfter fram karaktärsdrag från sina respektive rom på ett trevligt sätt.

bacardi-single-cane-estate-tasting-march2016-photo05

Den första drinken var “Consuelo Swizzle” – som var god, med ganska diskreta rom-drag. Den hade troligtvis behövt lite is för att lättas upp! (Eller så var det på grund av att vi fick det sista ur flaskan.)

bacardi-single-cane-estate-tasting-march2016-photo07

Den andra drinken var “Worthy Park Monte Carlo” vilken är en rom-tolkning av en klassisk drink. Det är något som vi ser mer och mer – och vi gillar det! Worthy Park Monte Carlo var riktigt stilig, och vi kommer garanterat att beställa den nästa gång tillfället ges!

bacardi-single-cane-estate-tasting-march2016-photo08

Provningen av Bacardi Single Cane Estate var intressant – och det ska blir spännande att se hur Bacardi tar konceptet vidare. Båda Single Cane är mycket prisvärda, så vi hoppas och tror att många kommer att våga prova på dem i framtiden.

bacardi-single-cane-estate-tasting-march2016-photo01
bacardi-single-cane-estate-tasting-march2016-photo10

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.