Skip to main content

Papa’s Pilar – lansering på Birkas Romkryssning

Papa’s Pilar hade Sverige-lansering i på Birkas romkryssning 2019, så vi passade på att prova alla fyra rom de hade med:
Papa’s Pilar Blonde, Papa’s Pilar 24 Dark, Papa’s Pilar 24 Dark Sherry Finish och Papa’s Pilar Bourbon Finish.
Vi skippar detaljer om varje en skild rom, men som sammanfattning kan man säga att det är en av de bättre paketeringar vi har sett från USA. Det är snygga flaskor och väldigt välpositionerad rom. Men de är en rom som är beroende av “story telling”, och det kunde de ha gjort bättre. Kopplingen till Hemingway kunde ha varit lite mer spännande – men ni tror och hoppas att det kommer att utvecklas med tiden.
Basen på Papa’s Pilar är en blend från flera olika länder, som lagrats med Solera-metoden.

Det pratades om ett destilleri i Key West i Florida, men vi fattade inte riktigt om det var en del av den rom man lanserar nu. På tal om lansering, så ska Papa’s Pilar släppas på Systembolaget i april!

Papa’s Pilar Blonde
En spännande ljus rom, som kommer att kunna göra sig snyggt som mixer. Den hade drag mot knäck och smörkola – och vi kan se framför oss att den kommer att blanda fint med lite simplare drinkar.

Papa’s Pilar 24 Dark
Papa’s Pilar 24 Dark är en solera-blend; så misstolka den inte som en 24-årig rom. Med det prisläget den ligger på så räknar vi med att den i snitt är en ganska ung rom. Den förde tankarna lite till Pyrat, men med lite mindre sötma. Den hade mycket drag av citrus, pomerans och torkad frukt. Den är lagrad på olika fat, och ursprunget är blandat.

Papa’s Pilar 24 Dark Sherry Finish
Papa’s Pilar 24 Dark Sherry Finish – är som namnet slutlagrad på sherry-fat. Ganska länge faktiskt; den har fått vila i 18 månader – och det märks tydligt. Det är ganska starka sherry-toner i smaken, vilket ger den en ganska skarp och karaktärsrik arom och smak.

Papa’s Pilar 24 Dark Bourbon Finish
Papa’s Pilar 24 Dark Bourbon Finish är slutlagrad i 18 månader på bourbonfat – vilket gör den till en väldigt “rommig rom” jämför med Papa’s Pilar 24 Dark Sherry Finish. Det är tydlig drag av vanilj och kola, och när den har gått stå en stund så vaknar den till liv på ett riktigt fint sätt!

Papa’s Pilar är en riktigt snygg och välpaketerad rom. Vår erfarenhet med amerikansk rom är sisådär, men Papa’s Pilar har potential. Sen är den ju inte amerikansk egentligen, men hur som helst – kul tillskott i romvärlden.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.